KÜLFÖLD

Bom­ba­gyá­ros lett, mi­u­tán át­tért az isz­lámra

Az FBI já­ték­ma­cit ta­lált az egyik cső­bom­bája mel­lett. Az sem zár­ható ki, hogy a kö­ze­ledő ün­ne­pek alatt a gyer­me­kek éle­tét is ve­szé­lyez­tette volna.
  • Szerző: SZM

Az alábbi rendőrségi képen látható Wesley Dallas Ayers csak az egyike azoknak, akik áttértek az iszlámra. A Jihadwatch szerint ez lehet az oka annak, hogy elkezdte a maga “szent háborúját”, házi készítésű bombákkal.

A 27 éves férfi Dél-Karolina három különböző helyszínén, forgalmas utak mentén helyezte el a robbanóeszközeit az év elején. Az egyik bomba felrobbant és valaki súlyosan megsebesült. A másik két bombát még időben sikerült hatástalanítani a nyomozóknak.

Ayers még három “hamis” bombát is elhelyezett a térségben, néhány olyan üzenettel, amelyben azzal fenyegetőzött, hogy több és erősebb bombák következnek.Az FBI és más szervezetek egy hónapos nyomozás után találtak rá a lakhelyére.

Ott rengeteg robbanóanyagot találtak, egy felgyújtott Fehér Házat mutató és a dzsihádra utaló képet, arab feliratú eszközöket, bohóc és állatmaszkokat, valamint egy piros, ragyogó szemű játékmacit egy csőbombával együtt.

Az nem biztos, hogy a gyermekjátékokba is beszerelte volna a bombáit, de miután elismerte a vádakat, akár életfogytiglani börtönbüntetést és 250 ezer dolláros pénzbírságot is kaphat, de minimum 20 évet kell majd a rácsok mögött töltenie tömegpusztító fegyverek használata, előállítása és birtoklása miatt.

Forrás: Thestate