KÜLFÖLD

Ké­szült­ség a német bí­ró­sá­go­kon, ku­tyák ku­tat­tak át min­dent pén­te­ken

A német bí­ró­sá­gok név­te­len bom­ba­fe­nye­ge­té­se­ket kap­tak, az épü­le­tek át­vizs­gá­lá­sá­nak ide­jére pedig ki kel­lett ürí­teni azo­kat.
  • Szerző: Ripost

Bombafenyegetés miatt kiürítettek több bírósági épületet pénteken Németországban, a riasztás végül vaklármának bizonyult - írja az MTI.

Az e-mailben érkezett fenyegetések miatt kiürítették a potsdami, a magdeburgi, az erfurti, a wiesbadeni, a saarbrückeni és a kieli tartományi bíróság épületét.

EZEKET OLVASTAD MÁR?
Képünk csak illusztráció.
Képünk csak illusztráció.

A legtöbb levél névtelen volt, kivéve a kieli bíróságra vonatkozót, amelyben egy bizonyos "nemzetiszocialista offenzíva" fenyegetett robbantással. Fenyegetés érte a hamburgi tartományi bíróságot is, de ott a hatóságok nem rendelték el az épület kiürítését.

Potsdamban - Brandenburg tartomány fővárosában - viszont kiürítettek egy egész épületegyüttest, amelyben a tartományi bíróság mellett több további igazságszolgáltatási szerv működik több száz dolgozóval. A helyszínt robbanószer keresésére kiképzett kutyákkal kutatták át a tűzszerészek. A Rundfunk Berlin-Brandenburg (RBB) regionális közszolgálati médiatársaság jelentése szerint robbanószert vagy gyanús tárgyat nem találtak.

Délutánra az összes többi helyszínen is befejezték a vizsgálatot, veszélyes vagy gyanús anyagot vagy tárgyat nem találtak. Katarina Barley szövetségi igazságügyi miniszter elítélte a bombafenyegetéseket, közleményében hangsúlyozta, hogy "a független igazságszolgáltatás és demokratikus közösségünk ellen intéz támadást, aki bíróságokat fenyeget".

Az utóbbi hetekben más németországi bíróságokat is megfenyegettek robbantással, ezek az esetek is rendre vaklármának bizonyultak.

Eközben a címlapon