KÜLFÖLD

Eu­rópa leg­pusz­tí­tóbb me­rény­le­tére ké­szült a kölni mig­ráns

Jú­nius kö­ze­pén vet­ték őri­zetbe Köln­ben azt az isz­lam­is­tát, akit azzal gya­nú­sí­ta­nak, hogy ott­ho­ná­ban ri­cin­bom­bát akart épí­teni. A tar­to­má­nyi bel­ügy­mi­nisz­ter úgy fo­gal­ma­zott: Sief Allah H. kö­vet­hette volna el min­den idők leg­bru­tá­li­sabb eu­ró­pai ter­ror­tá­ma­dá­sát.
  • Szerző: wm

Az iszlamista migráns egy többemeletes kölni társasház egyik lakásában élt feleségével és két gyermekével. Az amerikai CIA-nek tűnt fel, hogy Sief Allah H. több ezer ricinusmagot rendelt az interneten. A ricinus magját a legmérgezőbb növénymagok között tartják számon, gyermekeknél például már egy-két mag is halálos dózist jelenthet. Az iszlamista férfi ebből akart bombát készíteni.

EZEKET OLVASTAD MÁR?
A férfi már végzett az előkészületekkel. Ez lehetett volna minden idők legvéresebb terrortámadása, amiben akár több ezer ártatlan ember is az életét veszítette volna

– állítja Herbert Reul Észak-Rajna Vesztfália tartomány belügyminisztere. A férfi őrizetbe vétele után házkutatást tartottak a terrorellenes egységek, és bomba összeszereléséhez szükséges eszközöket találtak, valamint a ricinusmagok nagy részét is sikerült előkeríteni.

A lakásban a nyomozók az Iszlám Állam által is használt bomba összeszerelési útmutatóját is lefoglalták.