MEDICINA

Bol­dog akarsz lenni 2017-ben? Akkor eze­ket ne csi­náld!

Sze­ret­nél bol­do­gab­ban élni az új évben? Akkor elő­ször is ér­de­mes pár rossz szo­kást ki­gyom­lálni a na­pi­ren­ded­ből. Meg­mu­tat­juk, mit nem csi­nál­nak az ere­den­dően bol­dog em­be­rek!

Nem nézik túl gyakran a Facebookot

Tudjuk, hogy szokásoddá vált a postán a sorban, vagy a buszon is a Facebookot görgetni, mégis jobb, ha erről leszoksz. Mások bejegyzéseitől nem leszel boldogabb –sokkal jobban fogod érezni magad, ha inkább jelen vagy az életedben, és arra figyelsz, amit épp csinálsz. Ha minden üres pillanatodban matatnod kell valamivel, stresszes leszel – inkább tanulj meg néha belefeledkezni a semmittevésbe, például akkor, ha pár megállónyi távot kényelmesen végigülsz a buszon.

Fotó. Pinterest
Fotó. Pinterest
Fotó: Pinterest
Nem feledkeznek meg a pihenésről

A megtömött teendőlista már azelőtt stresszt kelt, hogy egyáltalán elindult volna a nap. A boldog emberek képesek néha nemet mondani, és úgy összeállítani a napi programjukat, hogy abban egy kevés pihenésnek is jusson hely. Ha végképp nincs időd, szakíts magadnak öt percet arra, hogy leülj egy csöndes sarokba, és vegyél néhány lassú, mély levegőt. A kilégzés legyen kétszer olyan hosszú, mint a belégzés. Így hamarosan lelassul a pulzusod is.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Nem veszik körül magukat panaszkodókkal

Ha vannak is olyan helyzetek, amikor nem te döntöd el, kivel szívsz egy levegőt, az esetek jó részében mégis te határozod el, kivel akarsz együtt lenni. Ha a beszélgetés átcsap panaszkodásba, egyszerűen mentsd ki magad belőle. Ez ugyanis nem segít, inkább csak plusz feszültséggel terheli meg a lelkedet és a kapcsolataidat, ráadásul a kedvedet is elrontja.

Fotó. Pinterest
Fotó. Pinterest
Fotó: Pinterest
Nem gyanakszanak mindenkire

Ha a dolgok nem úgy alakulnak, ahogy szeretnék, a boldog emberek általában logikus magyarázatot keresnek a történtekre.Nem azt boncolgatják, ki a hibás, hanem azt, hogy miért történt, ami történt, és hogyan lehet megoldani. Ha valaki megsérti őket, akkor is megpróbálják megtalálni az okát annak, hogy a másik arra vetemedett, amit tett.

Nem hasonlítgatják magukat másokhoz

Nagyon felszabadító érzés, ha nem azon gondolkodsz naphosszat, mennyivel vagy lemaradva másokhoz képest. Valószínűleg semennyire, csak a közösségi médiában igyekszik mindenki tökéletes képet mutatni magáról.

Fotó. Pinterest
Fotó. Pinterest
Fotó: Pinterest
Nem irigylik mások sikereit

A boldog emberek olyan világot teremtenek maguknak, ahol nincs szükség az irigységre – épp ezért ha a barátjukat előléptetik, nem irigykednek, hanem őszintén gratulálnak. Pontosan tudják ugyanis, hogy bármikor megtörténhet velük is valami hasonló jó, és ők is örülnek majd az őszinte gratulációknak.

Eközben a címlapon