FITTFAZÉK

Bögrés-mákos diétacsoda, ez a sütemény az idei nyár sztárja lesz

Csodálatos trükkel lett kevesebb a szénhidrát ebben a finom sütiben: fehér liszt helyett mák került a tésztájába! És hogy ez milyen zseniális kombináció piros bogyós gyümölcsökkel, azt akkor tudod, meg, ha elkészíted és megkóstolod!
  • Szerző: D.K.

A mák és a citrom együtt varázslatosan finom, ha pedig még eperrel is bolondítod, feledhetetlen lesz. De ez a sütemény nemcsak emiatt lett fantasztikusan népszerű. Legnagyobb erénye a hozzáadott cukor teljes hiánya, így ez egy szuper diétás változat lett. A piros bogyós gyümölcsöktől kellemesen pikáns az íze, a mandularéteg pedig istenien ropog a tetején. Téged is rabul ejt, próbáld ki!

Mandulás-gyümölcsös mákos bögresüti

 

  • HOZZÁVALÓK:
  • 1 bögre mák (darált)
  • 1/2 bögre zabkorpa
  • 1/2 bögre szénhidrátcsökkentett liszt
  • 3 tojás
  • 2 db alma lereszelve
  • 1 dl sűrű joghurt
  • 2 tk sütőpor
  • 2 ek. cukornak megfelelő édesítő
  • 1 citrom reszelt héja és leve
  • 2 evőkanál kókuszzsír
  • 1 csipet só

 

Tetejére:

  • 20 dkg eper vagy fagyasztott bogyós gyümölcs
  • 10 dkg felezett mandula

ELKÉSZÍTÉS:

1. Keverd össze először a tojást az édesítővel és a langyos kókuszzsírral, majd dolgozd bele a többi hozzávalót.

2. Simítsd a masszát sütőpapírral bélelt kapcsos tortaformába, terítsd rá a liszttel kissé megszórt bogyós gyümölcsöket majd majd a mandulát.

3. Mehet a 180 fokra előmelegített sütőbe! Így süsd kb. 35-40 percig.

 

TIPP

Érdemes az elején letakarni fóliával vagy sütőpapírral, és csak az utolsó 10 percben levenni róla, mert így nem ég meg a teteje.

Király ez a sütemény! Ilyen finomat még nem ettél!