FAZÉK

Bög­rés lett a ré­pa­torta, egy­sze­rűen nem lehet el­ron­tani

Ha sze­re­ted a ré­pa­tor­tát, akkor ennek a re­cept­nek a rabja le­szel. Olyan könnyű el­ké­szí­teni, hogy ha so­ha­sem sü­töt­tél, akkor is pil­la­na­tok alatt össze tudod dobni. Hidd el, min­den­ki­nek ízlen fog.

Soha többé nem kell a méréssel bajlódnod, ha finom és könnyen elkészíthető finomságot szeretnél sütni. Ha eddig azért hanyagoltad a desszertet az ebédhez, mert nem volt otthon mérleged ezt a receptet neked találták ki! Kapj elő egy bögrét és tuti lesz a sikered ezzel az egyszerű répatortával.

Fotó: 123RF

Hozzávalók

EZEKET OLVASTAD MÁR?
  • 1 és 1/4 bögre liszt
  • 1 bögre barnacukor
  • 1/2 bögre olíva olaj
  • 2 bögre apróra reszelt sárgarépa
  • 1/2 bögre kókuszreszelék
  • 1/2 bögre durvára vágott dió vagy mandula
  • 3 L-es tojás
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 1 bio citrom reszelt héja
 

Így készítsd el

1. Keverd össze a száraz hozzávalókat egy nagy tálba.

2. Egy másik edénybe a tojást, az olajat és a reszelt citromhéjat keverd egységessé, majd add hozzá a sárgarépa reszeléket.

3. Majd a két összetevőt keverd alaposan össze és öntsd egy kerek tortaformába, vagy magasabb falú tepsibe.

4. 200 fokra előmelegített sütőben süsd 35-40 percet. Tűpróbával ellenőrizd, hogy megsült-e.