FAZÉK

Bög­rés lett a ma­gya­rok ked­venc édes­sége, sok­kal gyor­sab­ban el­ké­szül

Fan­tasz­ti­kus re­cept­tel könnyít­jük meg a dol­god. Sokak ked­ven­cé­nek leg­egy­sze­rűbb el­ké­szí­tési mód­ját mu­tat­juk meg. Így lesz arany­színű, könnyű és fosz­lós a ga­luska!

Nem könnyű jó aranygaluskát készíteni, viszont az egyik legfinomabb édességünk. Ne add fel! Most mutatunk egy receptet, hogyan lesz finom, foszlós a diós, vaníliás  galuska. Segít a 2,5 dl-es bögre.

Aranygaluska

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Hozzávalók:

  • 70 dkg liszt (5 és fél bögre)
  • 7 dkg barna cukor ( kevesebb, mint, fél bögre )
  • 10 dkg vaj
  • 4 tojás
  • 1 csomag élesztő
  • 2,5 dl langyos tej ( 1 bögre )
  • csipetnyi só

Töltelék:

  • 15 dkg darált dió ( 1,5 bögre )
  • 10 dkg barna cukor ( 3/4 bögre )
  • 5 dkg olvasztott vaj

Vaníliaöntet:

  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 1 l tej ( 4 bögre )
  • 5 evőkanál barna cukor

Így készítsd el:

1. Keverd össze egy műanyag tálba a lisztet, a cukrot, a sót és az élesztőt.

2. Add hozzá a tojásokat, a megolvasztott vajat és a langyos tejet. Kézzel gyúrd össze a tésztát. Kissé ragacsos lesz, de ez így van jól. Szórd meg liszttel a tetejét, és takard le konyharuhával.

3. Hagyd kelni a tésztát nagyjából 50 percig. Közben keverd össze a cukrot és a diót.

Eközben a címlapon

4. A megkelt tésztát lisztezett felületre öntsd, hajtsd félbe, majd nyújtsd ki, nagyjából 2 cm vastagságúra húzd szét. Tetejét lisztezd meg. Szaggass ki a tésztából 5 cm nagyságú köröket pohár segítségével.

5. Egy nagyobb tepsit vajazz ki. Helyezd a galuskákat a tepsibe, kend meg olvasztott vajjal és szórd meg a cukros dióval szép egyenletesen.

6. A tésztát előmelegített sütőben 180 fokon süsd meg aranyszínűre. Tűvel ellenőrizd a galuska állapotát.

7. Sütés közben készítsd el a vanília öntetet, a csomagoláson feltüntetett útmutató szerint.

8. Tálald a kész aranygaluskát, vaníliával leöntve.

Jó étvágyat!