KIAJOBB

Újabb döb­be­net kö­vet­ke­zik a Baj­no­kok Li­gá­já­ban?

Ked­den és szer­dán négy vissza­vá­góra kerül sor a lab­da­rúgó Baj­no­kok Li­gája nyol­cad­dön­tő­jé­ben.
  • Szerző: mv

Ha minden az esélyek szerint alakul, akkor négyre növekedhet a spanyol csapatok száma a legjobb nyolc között. Ki okoz a Barcelonához mérhető döbbenetet?

Az Atlético Madrid kényelmes helyzetből várja a visszavágót (Fotó: GETTY IMAGES/Europress Fotóügynökség)
Az Atlético Madrid kényelmes helyzetből várja a visszavágót (Fotó: GETTY IMAGES/Europress Fotóügynökség)
EZT OLVASTAD MÁR?

Március 14., kedd, 20:45

Juventus-Porto

Esélyek: 90%-10%

A Juventus 2-0-ra győzött Portóban az első találkozón, vagyis kényelmes előnyt szerzett a hazai visszavágóra. Nem sok reménye a lehet a portugáloknak, hiszen a Bajnokok Ligája történetében csak kétszer fordult elő, hogy hazai vereséget követően egy csapat továbbjutott. Ráadásul a Juventus még soha nem esett ki olyan párharcból, amikor megnyerte az idegenbeli odavágót. 36-0 a mérlege…

Leicester-Sevilla

Esélyek: 40%-60%

Eközben a címlapon

A Sevilla 2-1-re verte a Leicestert az első összecsapáson. Habár a Leicester az angol bajnokságban címvédőként a kiesés ellen küzd, a BL-ben remekel, a Sevilla ellen egy apró góllal is továbbjuthat. Esélyeit növeli, hogy mindhárom eddigi BL-meccsét megnyerte otthon. A Sevilla története során még soha nem nyert kupamérkőzést Angliában. Ennek ellenére az esélyek inkább mellette szólnak.

Nehéz feladat vár a Sevillára Leicesterben (Fotó: GETTY IMAGES/Europress Fotóügynökség)
Nehéz feladat vár a Sevillára Leicesterben (Fotó: GETTY IMAGES/Europress Fotóügynökség)

Március 15., szerda, 20:45

Atlético Madrid-Leverkusen

Esélyek: 90%-10%

Az Atlético 4-2-re nyert Leverkusenben az első meccsen. A madridi csapat 20 éve nem kapott ki német gárdától otthon, azóta hat győzelem mellett egyszer döntetlenre zárt. A Leverkusen elbukta az utóbbi három spanyolországi fellépését, és ezúttal sem számít esélyesnek. Három gólt kéne rúgnia úgy, hogy egyet sem kap. Lehetetlen küldetésnek tűnik a Vicente Calderon stadionban…

Monaco-Manchester City

Esélyek: 40%-60%

A Manchester City 5-3-re győzött az odavágón, ami a nyolcaddöntők legfordulatosabb 90 perce volt. A Monaco kétszer is vezetett, mégsem tudott nyerni. A francia csapatnak ez volt a huszadik olyan kupapárharca, hogy kikapott az első meccsen, és eddig hétszer jutott tovább. A City a mostani BL-sorozatban még nem nyert meccset idegenben, és története során másodszor juthat a nyolc közé.