MANI

Bi­zarr mun­kák, ami­kért jól fi­zet­nek!

Egyre több fur­csa mun­ka­kör jön létre azért, hogy az újabb­nál újabb igé­nye­ket ki le­hes­sen elé­gí­teni. Akik pedig be­vál­lal­ják eze­ket, sokat ke­res­het­nek velük!

Azért, hogy az új termékek megfelelő minőségéről meggyőződjenek a cégek,hivatalos tesztelőket alkalmaznak. Néhány termék esetén robotokkal végeztetik el ezt a munkát, de akad olyan terület, ahol az emberi érzékszervekre van szükség!

Az olyan termékek esetében, mint a WC-papír vagy a papír zsebkendő fontos, hogy az illatosítottnak olyan illata legyen, mint ami a csomagoláson fel van tüntetve. A szagtalan pedig valóban szagtalan legyen. Ennek megállapítására alkalmaznak egy úgynevezett „zsepi-szimatolót”, aki egész álló nap mást sem csinál, mint a gyártósorról kiragadott darabokat szagolgatja és ügyel az eltérésekre. Ezzel a munkakörrel évente átlagosan 14 millió forint fizetést lehet hazavinni, például az Államokban.

Robotokkal szintén lehetetlen lenne a szexuális segédeszközök élvezeti értékének teszteltetése is, éppen ezértezt is emberek végzik.Az ilyen munkakörben lévők főállásban élvezhetik a 8,5 és 14 millió forint közötti éves fizetést és a játékszerek nyújtotta örömöket. A fizetés vélhetően azért ilyen magas, mert a látszat ellenére megterhelő munkáról van szó. Főleg fizikálisan.

A következő termék tesztelői nem mást ellenőriznek, mint a nedvszívó képességet és a komfortérzetet. Némelyikük napi 125 db-ot is felhelyez. Nincs könnyű dolga a tampontesztelőknek, de fontos munkát végeznek. Cserébe jól meg is fizetik őket. Meglepő módon férfi tampontesztelők is vannak, akik a kezükkel vizsgálják a tamponokat.

Szinén a nők érdekében van szüksége a gyártóknakarcsimogatókra. Egy átlagos munkanap itt abból áll, hogy bizonyos szappanok, krémek, tusfürdők és alapozók használata előtt és után kézrátétellel állapítják meg a bőr tapintását. Ellenőrzik az allergiás reakciókat és az elérni kívánt hatást is. Egy hivatásos simogató 600 és 900.000 forintközötti összeget visz haza havonta.

Egy romantikus filmet mi mással lehet teljessé tenni, mint egy öleléssel?! Szomorúság ellen is kiváló és a legtöbben szeretnek összebújva aludni is.Akinek nincs kivel, hívhat hivatásost!No, nem a legősibb szakma művelői közül! Új szolgáltatásként rendelhetünk hotelbe, moziba vagy akár házhoz is hivatásos ölelőt. Óránként 17.000 Ft-ot kell érte kifizetni és az ölelésen kívül maximum egy kis simogatás fér bele.

Eközben a címlapon
Fotó: 123RF

Magyarországon is egyre népszerűbb sport a golf. A golfpálya üzemeltetők a minél színvonalasabb játékélmény érdekében igyekeznek feldobni a látványt, például tavakkal. Ennek legfőbb hátránya, hogy akarva-akaratlanul beleesnek a golflabdák. Ezek kihalászására golflabda búvárokat alkalmaznak. Nem túl stresszes munka és keresni is lehet vele. Néhány pályán 28 millió forintos éves fizetést is ki lehet fogni. Persze itt több hektáros területről és több száz golflabdáról van szó. A kisebb kluboknál azonban 30 Ft/labda a kvóta, amiből 8 milliónyi forint gurul össze az év végére.

Az állateledel-piac ugyanolyan kemény, mint bármelyik másik, a gazdik ugyanis jó minőségű eledelt várnak ela pénzükért. A termékeket tehát hasonlóan széles körű tesztelésnek vetik alá, mintha emberi fogyasztásra készülnének. Mivel a kutyák nem tudják olyan választékosan kifejezni a véleményüket, mint az emberek, így ez utóbbiaknak jutnak a finom falatok. Egy állateledel tesztelő az Egyesül Királyságban akár 20 millió forintot is kézhez kaphat éves szinten. Az erős gyomrúaknak ideális munkakör lehet!

Gabonapehely-doboz-írókat azért alkalmaznak, mert a felmérések azt bizonyítják, hogy evés közben szívesen olvasgatunk! Termékelemzők pedig azt is felmérték, hogy többen olvasnak müzlis, gabonapelyhes dobozt, mint könyvet vagy újságot. Ezért aztán igyekeznek a cégek frappáns, kreatív szövegeket, fejtörőket kreálni a dobozok hátoldalára a zsírtartalom és a mesterséges színezék közé. Kreatív munka, milliós éves fizetéssel.

Nagyfokú kreativitást igényel a következő furcsa munkakör is. A szerencsesüti szövegének írói több ezer desszertet töltenek meg naponta tartalommal. Persze nagy részükben ugyanaz a szöveg található. A leghíresebb "sütiszövegíró" talán a Wonton Foods azóta már visszavonult alkalmazottja: Donald Lau. 30 éven át mást sem csinált, mint jókat kívánt és jósolt másoknak.A New York Times pedig egyszer arról számolt be, hogy az egyik ilyen író lottószámokat írt a nasikba, amiket végül 110-en játszottak meg és nyertek 19 millió dollárt (majdnem 5,5 milliárd forint). Végül kiderült, hogy csak szerencsés véletlen volt az egész.

Szintén élelmiszeripar, de kevésbé izgalmas. A chipsválogatók dolga a futószalagon száguldó krumpliszirmok közül a sérült vagy hibás darabokat eltávolítani, hogy ne kerüljenek a zacskókba! A ropogtatnivaló után jólesik egy rágó, amit szintén tesztelni kell. A „rágózók” pedig a rágógumik rághatóságát, íztartósságát és rugalmasságán rágódnak, havi súlyos százezrekért.

Fotó: 123RF