OLDALVONAL

Al­ko­holt ivott, ki­rúg­ták a ma­gyar csa­tárt

A já­té­kos szer­ző­dés­sze­gést kö­ve­tett el, az edzőn múlik, vissza­tér­het-e.
  • Szerző: PB

Az NB II-ben szereplő Békéscsaba kitette az első csapat keretéből támadóját, Birtalan Botondot. A klub közleménye szerint a csatár alkoholt fogyasztott a Békéscsabai Kolbászfesztiválon, ez pedig tilos a játékos munkaszerződése szerint.

Birtalan arcáról mostanra valószínüleg lefagyott a mosoly (Fotó: MTI)
Birtalan arcáról mostanra valószínüleg lefagyott a mosoly (Fotó: MTI)

"Birtalan Botond labdarúgónk munkaszerződésében vállalt kötelezettségeit súlyosan megsértette, ezért a klub vezetősége úgy döntött, hogy a Békéscsaba 1912 Előre második számú csapatában foglalkoztatja tovább.A súlyos szerződésszegés tényét focistánk elismerte, a klubvezetés döntését elfogadta” – áll a csabaiak közleményében.

A helyzetet némiképp bonyolítja, hogy a csapat minden tagja fogyasztott alkoholt, ám érdekes módon csak Birtalant „vették elő”. A csakfoci.hu információi szerint a klubnak igazából a támadó magas fizetésével volt a baja. Ezt valószínűsíti, hogy az eset októberben történt, ám  Birtalan azóta több meccset is játszott a Békéscsabában.

A magyar U19-es válogatottban is megforduló focista a jelenlegi szezonban 15 találkozón lépett pályára, ezeken három gólt szerzett, korábban pedig ezzel a fantasztikus „skorpióval" lett híres:

A vezetőség döntése szerint a csatár bármikor visszakerülhet a keretbe, amennyiben az edző, Zoran Szpisljak így dönt.