KÜLFÖLD

Az áru­ház par­ko­ló­já­ban tá­mad­ták meg a helyi po­li­ti­kust a mig­rán­sok

Ár­tal­mat­lan esti be­vá­sár­lás­ként in­dult Dr. Ch­ri­stoph Pohl német po­li­ti­kus prog­ramja, de olyan tör­tént vele, amit soha nem fog tudni el­fe­lej­teni.
  • Szerző: wm

Pár perc volt már csak hátra zárásig abban a fritzlari áruházban, ahova az egyik helyi politikus berohant még a legszükségesebb dolgokat megvenni. A 39 éves Dr. Christoph Pohl észrevette, hogy az üzletben van egy nagyobb külföldi csoport, de nem gondolt semmi rosszra. Akkor lett csak először fura érzése, amikor egy színes bőrű az útját állta és a márkás fülhallgatójáról kérdezgette. Fizetés után a parkolóban ismét feltűnt a politikusnak, hogy a banda több tagja is figyeli. 

Pohlt végül egyszerre ketten támadták meg, leterítették a földre, majd többször megütötték. A dulakodás során egy összetört vodkás üveg is előkerült, de a politikusnál szerencsére volt paprikaspré, amivel el tudta riasztani az elkövetőket.

EZEKET OLVASTAD MÁR?
Ha nincs nálam a spré, akkor szerintem már nem is élnék. Olyan mondatokat kiabáltak felém, mint hogy megb...uk a családodat..

Az áldozat azonnal hívta a rendőrséget, akik csak nagy szerencsével tudták elfogni a két afrikait. Azok ugyanis egy harmadik társukkal visszajöttek egy hátrahagyott dzsekiért, ám abban a pillanatban az egyenruhások is megérkeztek. A hatóságok szerint két 19 éves szomáliai bevándorló volt a tettes, a politikus szerint azonban már ránézésre is idősebbnek tűntek. 

Az üzlet biztonsági őre úgy fogalmazott a helyi lapnak, hogy már többször is meggyűlt ezzel a bandával a bajuk. Általában 12-en jönnek be, egyikük vásárol, a többi meg elcsen ezt-azt. A lopás mellett azonban eddig még nem volt fizikai támadás...