KÜLFÖLD

A Lázár János által be­mu­ta­tott bécsi ke­rü­let­ben fél­holtra ver­tek egy nyug­dí­jast

Ti­zen­éves fi­a­ta­lok tá­mad­tak meg egy nyug­dí­jas há­zas­párt Bécs Fa­vo­ri­ten nevű ke­rü­le­té­ben. A fe­le­ség­nek végig kel­lett néz­nie, amint a mig­rá­ciós hát­terű fi­a­ta­lok kis híján meg­ölik a fér­jét.
  • Szerző: wm

Fényes nappal, a nyílt utcán találkozott a 17-18 évesekből álló fiatal banda és a hatvanas éveik végén járó nyugdíjas házaspár. Elmondások szerint az idősek csak egy kis helyet szerettek volna kérni, hogy elmehessenek a fiatalok mellett, ők azonban brutálisan rájuk támadtak. Később az egyik elfogott gyanúsított azt vallotta, hogy a pár férfi tagja a külföldieket becsmérő kifejezéseket használt, ezért lett az ügyből konfliktus.

EZEKET OLVASTAD MÁR?
A nyomozók ennek a kijelentésnek a valóságalapját még vizsgálják.

Az őrizetbe vett fiatalok mindegyike osztrák állampolgár, de, mint arról az OE24 nevű osztrák hírportál beszámol, a feltételezett elkövetők macedón és török származásúak. A bécsi rendőrkapitányság szóvivője elmondta, hogy az egyik 18 éves fiatal először gyomron vágta az idős férfit, majd a földre került áldozat fejét ütötte. A nyugdíjast életveszélyes sérülésekkel kellett kórházba szállítani, ahol végül sikerült stabilizálni az állapotát. Az ügy további megrázó részlete, hogy a feleségnek végig kellett néznie, ahogy a férjét szinte félholtra verik. Az eset abban a kerületben történt, ahol az áprilisi választásokat megelőzően Lázár János videót fogatott Bécs arculatváltozásáról.

Bécs Favoriten nevű kerületében él a legtöbb bevándorló, és a kerület arculata alaposan megváltozott az elmúlt években az egykori, miniszterelnökséget vezető miniszter szerint.