INSIDER

Betontömb nyomta agyon a 11 éves Balázskát

A gyerek a barátaival a dugicigit akarta kivenni a betontömb alól.
címkék:
  • Szerző: Ripost

A 2016-ban történt szentdomonkosi tragédia ügyét kezdik tárgyalni hétfőn az Egri Törvényszéken.

A vádirat szerint a 14 éves helybéli fiú 2016. június 27-én beleegyezett abba, hogy ő és kiskorú társa segítenek a szintén kiskorú Balázskának abban, hogy Szentdomonkoson az egyik járda alatti, téglatest alakú, körülbelül 126 kilós betonlapokkal borított árokból a fedőlapok alá rejtett cigarettát kiszedje úgy, hogy a 11 éves fiúcska bemászik az árokba.

Családja korábban elmondta, hogy a kisfiú néhány héttel a tragédia előtt szokott rá a cigarettára, de félt a szülői szidástól, ezért rejtette el az árokban a cigarettát.

A dugicigit az utcájukban lévő vízelvezető árok fedőlapja alá rejtette el. Ezt akarta kivenni, miközben a barátaival focizni indult. Emiatt halt meg. A barátai felemelték a mázsás betontömböt, hogy Balázs elérje, de nem bírták el. A 126 kilós betondarab ráesett a 40 kilós fiú fejére.

A fiú nevelőapja arra lett figyelmes, hogy kiabálást hall, a hangok felé futott, akkor látta, hogy a betontömb az árokban fekvő gyerekre ráesett és összetörte Balázska fejét.

A kisfiú családja nem a barátokat, hanem a járda áldatlan állapotát okolta Balázska értelmetlen haláláért. A több 60 éve épült mély lefolyót a rendszerváltás környékén fedték le a mázsás betonlapokkal és azóta nem nyúltak hozzá - írta a Bors.

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?