RIPOSTER

Beteg kis­lány ado­má­nyát lopta el egy bu­da­pesti anyuka

A há­rom­éves Han­ná­nak gyűjt ku­pa­ko­kat az Ál­lat­mentő Liga, ám va­laki el­lo­pott tőlük egy kiló, azaz 50 fo­rint ér­tékű ado­mányt. Vi­de­ó­fel­vé­tel is ké­szült, az in­ter­net­nek kö­szön­he­tően hamar meg­lett a tol­vaj!
címkék:
  • Szerző: RIPOST

Többször beszámolt a arról a 3 éves kislányról, akinek a családja kupakokat gyűjt, hogy az azért kapott pénzt a gyógyíttatására fordítsák. Hanna súlyos beteg, háromszoros agyvérzéssel és vesevéna trombózissal született, így maradandó agykárosodást szenvedett. Teljes bal oldalát érintette a stroke, ezáltal a bal kezét fogásra abszolút nem tudja használni, a bal lába pedig sokkal gyengébb. Az orvosok lemondtak róla, de a család nem adja fel: a kislány állapota a kezelések után látványosan javulni kezdett!

Fotó: Szabolcs László

A kupakgyűjtésben nemcsak a , hanem az újpesti Állatmentő Liga is beszállt, a szervezet éjjel-nappal várja az adományokat, amit a telephez vihetnek a segítők. Innét tűnt el hétvégén fél óra alatt egy zacskónyi kupak.

EZEKET OLVASTAD MÁR?
A babakocsis tolvaj körül is nézett, hogy látja-e valaki, de a kamerát nem vette észre. Leemelte a kilincsről az egy kilónyi, nagyjából 50 forintot érő kupakokat és a párjával elmentek

– mesélte a -nak Pataki Gábor.

Fotó: Facebook

Az Állatmentő Liga elnöke fel is tette a kamerafelvételt Facebookra, az internet erejének köszönhetően hamar be tudták azonosítani a nőt.

Nagy meglepetésünkre hétfő délelőtt becsengetett és visszahozta az ellopott adományt. Hebegett, habogott, nem tudott magyarázatot adni tettére. A lényeg, hogy megszólalt a lelkiismerete és Hannának is el tudjuk küldeni majd a kupakokat

– mondta Pataki Gábor.

A kislány családja még mindig szívesen fogadja a kupakokat és fémdobozokat, egy-egy nagyobb mennyiségért akár el is tudnak utazni. Zsuzsi egyáltalán nem akart bankszámlaszámot közzé tenni, de amikor kiderült, hogy 45 forintot adnak egy kiló kupakért, sikerült meggyőzni a családot, hogy sokan vannak, akik azonnal szeretnének segíteni akár csak pár ezer forinttal is, ne vegyék el tőlük a lehetőséget. Így most a -ban ismét közreadjuk számlaszámot, ahová bárki utalhat Hanna ápolásának támogatására és gyógyulásának megsegítésére. A kislány és családja ezúton is köszön minden eddig és jövőbeli segítséget! Név: Czékmány Zsolt - Bank: Cib bank - Számlaszám: 10700282-53211338-51100005 - Közlemény: Hannának.
címkék: