BOZÓT

Be­rú­gott vagy be­lőtte magát az MSZP po­li­ti­kusa

Kun­halmi Ágnes pél­dát­la­nul bot­rá­nyos saj­tó­tá­jé­koz­ta­tót tar­tott. Ön­ural­mát el­vesztve össze-vissza rö­hög­csélt és fura gri­ma­szo­kat vá­gott. Nyil­ván­va­lóan va­la­mi­féle szer be­fo­lyása alatt áll­ha­tott. Má­sutt azon­nal le­mon­dat­nák...
  • Szerző: RIPOST

Tulajdonképpen csak annyit bírt kinyökögni egy sajtótájékoztatón, hogy:

"Nem vagyok a helyzet magaslatán. (…) De majd összeszedjük magunkat."

Most mindenki találgat, be volt rúgva vagy talán valamiféle más szer hatása alatt állt az MSZP vezető politikusa? Talán egy év végi kiadós pártpezsgőzéstől vesztette el az önuralmát? (Az eredeti videót itt nézheti meg.)

Ráadásul mindez egy súlyos politikai kérdés kapcsán történt. Azt kérdezték ugyanis az MSZP budapesti elnökétől, hogy mit szól Medgyessy Péternek ahhoz a javaslatához, hogy az MSZP-nek és Gyurcsányéknak össze kell fogniuk, a sokak által neonáci pártnak tartott Jobbikkal, amelyik nemcsak szélsőséges megnyilvánulásairól, de sok hangos zsidózásról is nevezetes.

Kunhalmi ekkor tört ki lényegében artikulálatlan nevetésbe. Magán  nem uralkodva perceken át röhögcsélt, grimaszokat vágott, különös módon le-le hajolt és nevetgélt,  zavaros mondatokat tákolva össze.

Mivel lőtte be magát az emeszpés?

Többször is végignézve a felvételt egyértelműnek látszik, hogy a politikus valamiféle befolyásoltság alatt állt. Vagy csak egyszerűen berúgott vagy valamiféle más szerrel "lőtte be magát".

Eközben a címlapon

Mindez kétség kívül a rendszerváltás után politika egyik legprimitívebb botránya. Az MSZP egyelőre késlekedik a következtetések levonásával. Lehet, hogy az egész párt bepezsgőzött  a közelgő új év és az egyre inkább erőltetett JOBBIK szövetség alkalmából?

Ez utóbbi elveik teljes feladását jelentheti,  a nyers hatalomvágy fölülírhat mindenféle más megfontolást... Már ezt jelezte az MSZP politikusának kínos, kontrollálatlan megnyilvánulása?