NÍNÓ

Be­ron­tott egy férfi a bu­da­pesti au­tó­boltba, ször­nyű, amit ott mű­velt

A bu­da­pesti nyo­mo­zók be­fe­jez­ték annak a férfi­nak az ügyét, aki el akarta vinni egy au­tó­ke­res­ke­dés be­vé­te­lét, de széf hi­á­nyá­ban az al­kal­ma­zot­tat ra­bolta ki egy gáz­ri­asztó fegy­ver­rel.
  • Szerző: RIPOST

Az 50 éves kismarosi Sz. Gábor még január 5-én bement egy pestszentlőrinci autókereskedésbe és egy gázriasztó fegyverrel megfenyegette az alkalmazottat, majd a széfben lévő pénzt követelte. Mivel nem volt széf, az autókereskedő pénztárcáját vette el, majd a szomszéd helyiségbe kísérte és megkötözte. A férfi ezután elmenekült a helyszínről.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Nyomozó Főosztályának nyomozói biztonsági kamerák felvételei alapján azonosították az elkövetőt, akit a Terrorelhárítási Központ munkatársaival együttműködve március 23-án Kispesten elfogtak. 

ILLUSZTRÁCIÓ
ILLUSZTRÁCIÓ
Fotó: 123RF

Sz. Gábor budapesti lakásán a rendőrök megtalálták a rabláskor használt gázriasztó fegyvert is. A rendőrök a férfit fegyveresen elkövetett rablás és személyi szabadság megsértése bűntett miatt gyanúsítottként hallgatták ki, amely során elismerte a bűncselekmény elkövetését.

A nyomozás vizsgálati szakaszában a Budapesti Rendőr-főkapitányság Nyomozó Főosztályának munkatársai a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték és az iratokat a napokban átadták az illetékes ügyészségnek.