INSIDER

Be­rob­bant a nyár, bru­tá­lis meleg jön

Meg­hozta a pün­kösd az igazi nya­rat! A hosszú hét­vé­gén az utcai hő­mé­rők már néhol 35 fokot mu­tat­tak. Ren­ge­te­gen ke­res­ték fel a víz­par­tot és a stran­do­kat, ki­hasz­nálva az igazi strand­időt, ami vá­rat­la­nul is érte a ven­dég­lá­tó­kat. 54 per­cet kel­lett sor­ban állni je­gyért a Pa­la­ti­nus stran­don.
címkék:

Minden pénztár üzemelt a legkedveltebb fővárosi strandon, még az uszodánál is lehetett jegyet venni, de annyian voltak, hogy így is sok időbe telt a bejutás.

EZT OLVASTAD MÁR?

Az előrejelzések szerint folytatódik a kánikula, magas lesz a héten az UV-sugárzás. Ma is sok napsütés várható, de napközben az időnként megnövekvő gomolyfelhőkből elvétve kialakulhat frissítő zápor, esetleg zivatar északkeleten és nyugaton. Szerdán hőség várható, és az Országos Meteorológiai Szolgálat egész jövő hétre forróságot jósol. A legmagasabb nappali hőmérséklet 29 és 33 fok között várható.

Az előrejelzések szerint a legmelegebb Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok, Somogy és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében lesz, ezért itt különösen ajánlott, hogy dél és három között kerüljük a tűző napot, gondoskodjunk a megfelelő fényvédelemről és vízivásról.  Szerdára másodfokú figyelmeztetést adtak ki az egész országra, csütörtökön ez már csak két megyében lesz érvényben.

Ismét igaza lett Dávid Mihály mérnöknek, aki minden évben készít időjárás előrejelzést. A Dávid-naptár szerint idén nagy hőséggel indul a június, a hónap közepén várható lehűlés, de a hónap második felében ismét meleg várható. Július elején kissé csökken a hőmérséklet, de azután beköszönt az igazi nyári kánikula, ami csak a hónap második felében enyhül kissé. Az augusztus első fele is nagyon melegnek ígérkezik, szóval lesz még részünk kánikulában!

Eközben a címlapon
Csúcson a pázsitfű pollenje. A nagy meleg hatására a héten a pollenkoncentráció sok helyen kritikussá válhat, jelentősen nő az előrejelzések szerint a pázsitfüvek pollenszórása. A pázsitfüvek pollenje a legerősebb allergének közé tartozik. A Nemzeti Népegészségügyi Központ figyelmeztetést adott ki: az arra érzékenyek kerüljék a fokozott terhelést és keressék fel a kezelőorvosukat
címkék: