OLDALVONAL

Storck be­szólt a ma­gya­rok­nak: ezért ment va­ló­já­ban

Bo­rí­tott a me­nesz­tett fo­ci­ka­pi­tány. Ezért volt kény­te­len tá­vozni a vá­lo­ga­tott élé­ről.
  • Szerző: vav

Bernd Storck a közös megegyezéssel történt távozása után meglepően pozitív képet festett a magyar fociról. Az MLSZ honlapján megjelent "búcsúbeszédében" olyasmit is dicsért, amit addig élesen kritizált. Most már hazájában, Németországban nyíltabban beszélt a szakítás okairól.

Storck (balra) Andy Möllerrel együtt keres új munkát?
Storck (balra) Andy Möllerrel együtt keres új munkát?
Fotó: Szabolcs László
EZEKET OLVASTAD MÁR?

"Sajnos úgy festett a dolog, hogy

az elvárások nem egyeztek a realitásokkal.

A vb-selejtezőben az Európa-bajnok Portugália és Svájc mögött a harmadik helyen végeztünk. Ezzel a célunkat elértük. Mégis azt vetették a szemünkre, hogy megtorpantunk. Végül mindannyiunkon túl nagy lett a nyomás, ami a távozásunkhoz vezetett"

- mondta az 54 éves labdarúgóedző, akit az Északi-tengernél pihenve szólaltatott meg a Westdeutsche Allgemeine Zeitung.

Storck hangsúlyozta, hogy a nyolcaddöntőig tartó tavalyi Eb-szereplés után túl magasra került a léc, az elvárások messze felülmúlták a magyar labdarúgás lehetőségeit.

Az emberek gyorsan elfelejtették, hogy negyvennégy év után először újra kijutottunk az Eb-re. Magyarországnak nagy neve van a labdarúgásban, de a jelen egészen máshogy fest.

A csapatomban legutóbb csak öt olyan játékosom volt, akik ebben a szezonban klubszinten egyáltalán szerepeltek nemzetközi kupában. Egyetlen magyar csapat sem jutott be a Bajnokok Ligájába vagy az Európa-ligába. Így nem megy ennél több. Az Eb-n szerzett tapasztalatainkat azonban már senki sem veheti el tőlünk. Óriási élmény volt számomra, az edzői stábomnak és az egész országnak. Kiváló volt az együttműködésünk Andy Möllerrel és Holger Gehrke kapusedzővel. Ez örökké megmarad"

Eközben a címlapon

- nosztalgiázott Storck.