OLDALVONAL

A ki­rú­gott Storck utolsó nagy hú­zá­sá­val min­den­kit meg­le­pett

Szót kért a me­nesz­tett szö­vet­ségi ka­pi­tány. Eddig nem eze­ket a dol­go­kat hang­sú­lyozta...
  • Szerző: vav

Habár a menesztéséről döntő keddi MLSZ-elnökségi ülésen információink szerint már meg sem jelent (sőt a gyermekét már napokkal korábban kivette egy budapesti német tannyelvű iskolából), a szövetség honlapján szót kért Bernd Storck. A szövetségi kapitányi és sportigazgatói állásáról is "közös megegyezéssel" leköszönt német szakember korábban nem győzte sorolni a hibákat - búcsúja alapján viszont mintha minden szép és jó lenne a magyar fociban.

Pozitív szavakkal búcsúzott a magyar focitól
Pozitív szavakkal búcsúzott a magyar focitól
Fotó: MTI
EZEKET OLVASTAD MÁR?

Storck megköszönte a több mint kétéves munkájához kapott támogatást.

"Nagyon hálás vagyok, hogy egy olyan nagy hagyományokkal rendelkező ország labdarúgásáért dolgozhattam először sportigazgatóként, majd később szövetségi kapitányként is, mint Magyarország. Büszke vagyok arra, amit a tavalyi Európa-bajnokságon közösen elértünk. A szövetség és a klubok segítségének, a játékosok – beleértve a fiatalokat – profi hozzáállásának és a közösen jól elvégzett munkának köszönhetően olyan sikert tudtunk elérni, amely évtizedek óta nem tapasztalt örömöt okozott a magyar embereknek

- mondta a német edző. Kiemelte, hogy a vb-selejtezők során a minimális célt sikerült ugyan elérni ("hiszen megszereztük a csoport harmadik helyét"), de elismerte, hogy a válogatott kevesebb pontot szerzett az elvárhatónál. Ugyanakkor ebben is a pozitívumot látja:

Ezt a sorozatot is fel tudtuk használni ugyanakkor arra, hogy nagy számban adjunk lehetőséget fiatal játékosainknak.

Nekik meg kell adni a bizalmat, hiszen kulcsszerepük lehet abban, hogy a magyar labdarúgás a jövőben újabb sikereket érjen el. A magyar labdarúgás sok tehetséggel rendelkezik, látható ez a korosztályos csapatokon is. Továbbra is úgy vélem, hogy szoros együttműködéssel, alázatos munkával sikerek érhetőek el. Nagyon köszönöm az MLSZ vezetőinek, különösen Csányi Sándor elnöknek az elmúlt bő két esztendőben nyújtott támogatást és bizalmat. Jelen helyzetben a szövetség és én is azt láttuk a magyar labdarúgás szempontjából legjobb döntésnek, ha külön utakon folytatjuk. A további munkához őszintén kívánok nagyon sok sikert a magyar labdarúgás minden szereplőjének és szurkolójának egyaránt."

A szövetségi kapitány még elmondta, hogy

Eközben a címlapon
a magyarországi labdarúgás tárgyi feltételei nemzetközi viszonylatban is kiválóak,

a kitűzött célok eléréséhez azonban további komoly, professzionális munkára van szükség. Egyértelműen látható, hogy a fejlődés már elindult, további alázatos munkával pedig fenn is tartható.