OLDALVONAL

Öröm­hír­ről szá­molt be Berki Krisz­tián: ezt ter­vezi

Sz­tá­runk a cél­ja­i­ról be­szélt. Tor­nász klasszi­sunk egyes ré­szei még fa­gyo­sak, de már nem so­káig.
  • Szerző: vav

Berki Krisztián olimpiai, világ- és Európa-bajnok tornász szeptemberi vállműtéte után a közelmúltban megkezdte az erősítő edzéseket és ősszel versenyezne ismét - jelentette a távirati iroda. A magyar szövetség hétfői beszámolójában a lólengés-specialista elmondta: az a fontos számára, hogy a 2020-as tokiói olimpia kvalifikációs versenyeit el tudja kezdeni, amelyek a cottbusi világkupa-fordulóval indulnak novemberben. Ugyanakkor reményét fejezte ki, hogy már az októberi, dohai világbajnokságon is részt vehet.

Rövidesen leporolhatja a lovat is
Rövidesen leporolhatja a lovat is
Fotó: MTI
EZEKET OLVASTAD MÁR?
Számomra a legfontosabb, hogy Tokióra meglegyen a kvótám, és oda már egy tökéletes gyakorlattal érkezzek

- nyilatkozta a 32 éves tornász.

Az UTE sportolója tavaly ősszel, nem sokkal az operációja után kezdte a rehabilitációt, amellyel továbbra is jó ütemben halad.

"Szerencsére a vállam elég jól reagál a gyógytornára és az erősítésekre, úgyhogy nagyon bizakodó vagyok, mert minden rendben van"

- fogalmazott Berki, de hozzátette: még vannak "befagyott részei" a vállának, ezeket próbálják nyújtani és kilazítani, de az alsó tartományokban már elkezdték a támaszos és a kissúlyzós terheléseket. Olyan gyakorlatokat egyelőre nem végezhet, amelyek teljes testsúllyal terhelnék a vállát, inkább azokat a speciális feladatokat csinálja, amelyeket akkor is szokott, amikor rendben van a válla.

"Nagyon örülök annak, hogy már egyre többet tudok támaszkodni. Úgy tervezzük, hogy márciustól már elindulhatnak a lovas terhelések is, de minden a vállam függvénye"

Eközben a címlapon

- mondta Berki Krisztián.