NÍNÓ

Hi­he­tet­len, hová nem par­kol­nak, ezt nézd!

Újabb po­fát­la­nul par­koló au­tó­sok­ról ka­pott ké­pe­ket a Ri­post! Mint arról feb­ruár végén be­szá­mol­tunk, tart­ha­tat­lan az a hely­zet, hogy az au­tó­sok ott hagy­ják el a ko­csi­ju­kat, ahol csak eszükbe jut. Mi­u­tán a BAH-cso­mó­pont kör­nyé­kén ti­los­ban par­ko­lókra fel­hív­tuk a fi­gyel­met, az új­bu­dai jegyző azon­nal el­ren­delte a fo­ko­zott el­len­őr­zést.
címkék:
  • Szerző: Ripost

Szinte mindenütt gondot jelent, hogy kocsibejáró előtt, mozgássérülteknek fenntartott helyen, járdán, parkban veszik el a helyet azoktól, akik arra jogosultak. Nemcsak a mozgássérülteket és az időseket gátolják, a babakocsis szülők sem tudnak normálisan közlekedni.

A Déli pályaudvar melletti Nagyenyed utca és Böszörményi út sarkánál több terepjárós is rendszeresen a járdát használja parkolónak, annak ellenére, hogy korábban még póznákkal is jelezték az autósoknak, hogy hol a határ.

EZT OLVASTAD MÁR?

A másik problémás hely a belvárosi Madách tér, ahonnan évek óta száműzték az autókat és szép, szökőkutas sétáló részt alakítottak ki. A tér mindkét oldalán táblával tiltják az autósoknak a behajtást, ennek ellenére rendszeresen parkolnak a tér díszkövezetén, sőt, az utóbbi időben már a tér közepén lévő padok elé is beparkolnak. Ezzel pedig tönkre teszik a felújított tér kövezetét.

címkék: