SZTÁRDZSÚSZ

Életével játszik a nagybeteg magyar zenész

Benkő László nem hajlandó kés alá feküdni, ha a lábadozás sokáig tart.
  • Szerző: Ripost

Egy hónapnyi bizonytalanság után derült ki, hogy a zenész milyen daganatos betegségben szenved.

Az Omega billentyűsének máján rosszindulatú kóros elváltozást találtak. Ahogy a minap arról a %% beszámolt, orvosi konzílium dönti el, milyen úton szállnak szembe a gyilkos kórral. Ám valószínű, hogy meg kell operálni a zenészt. Benkő László mindeddig higgadtan kezelte a helyzetet, most azonban, egy kicsit bepánikolt.

"Koncertek vannak, és szó nincs róla, hogy egyet is lemondjak. Az orvosi konzílium már összeült, de velem még nem tudatták, hogy milyen beavatkozás vár rám. Nagy eséllyel műtétre kerül majd sor, de hogy utána milyen utókezelésre lesz szükség, az is a jövő zenéje"

– árulta el Benkő László, aki szeretne gyorsan meggyógyulni, de közben talán menekülne is a helyzet elől.

Az biztos, hogy ha a beavatkozás veszélyezteti a koncerteket, nem vállalhatok nagyobb műtétet! Abba nem megyek bele!

– szögezte le Benkő, akit megterhel, hogy várnia kell az újabb és újabb vizsgálatok eredményeire.

"Most, hogy tudom, rosszindulatú daganatok vannak a májamon, nem könnyebbültem meg, csak próbálom tudomásul venni, hogy új fejezet következik az életemben. Meg kell próbálnom ezzel együtt élni. Bármi is történjen, én végig játszani fogok, mert ez az életem! Persze a környezetemben mindenki: a családom és a barátok is azt hajtogatják, hogy az egészségem a legfontosabb, és ez igaz is, de számomra a zene a legjobb gyógyszer. Nekem kell eldöntenem, hogy mit teszek a testemmel, és tudom, hogy jól fogok dönteni"

– szögezte le az Omega billentyűse.