LELKIZŐ

Le­győzte a rákot a ma­gyar ze­nész, őszin­tén val­lott az ál­la­po­tá­ról

Benkő László máj­rák­kal küz­dött, de úgy tűnik, si­ke­rült le­győz­nie.
  • Szerző: Ripost

„Az ember akkor tud továbblépni, ha körbeveszi magát feladatokkal” – így vélekedik Benkő László, aki – amióta kigyógyult a májrákból – gyakorlatilag alig pihen, mindig elfoglalja magát valamivel.

Fotó: Balogh Máté
EZEKET OLVASTAD MÁR?

Persze, mindezek mellett arra is odafigyel, hogy folyamatosan ellenőrizze az állapotát, illetve újraépítse a kemoterápia miatt legyengült immunrendszerét. Az Omega együttes billentyűse a próbák és koncertek mellett a balatoni klubjuk sorsáról sem feledkezett meg.

"Immár másfél éve vagyok tünetmentes, ami csodálatos dolog.Persze, bennem van a félelem, hiszen hol vagyok még az orvosok szerint teljes biztonságot jelentő öt évtől. A rengeteg munka és egyéb dolgok mellett is visszajárok kontrollra, betartom, amit az orvosok mondanak, ez nagyon fontos – hangsúlyozta Benkő László. – Úgy tűnik, a májam ép, nem tért vissza a rák. Kicsit már a kondimat is összeszedtem, de az immunrendszeremen még van mit fejleszteni, a hosszú kemoterápia nem tűnt el nyomtalanul".

A legendás zenész egyre aktívabb, új erőre kapott.

"Igyekszem bepótolni mindent, ami a betegség miatt kimaradt, így rengeteget próbálunk, turnéra készülünk az együttessel. Lassan, de biztosan végigzenéljük majd ezt a szezont" – mesélte az Omega billentyűse, aki a fiával, Balázzsal nem felejtette el, hogy a zamárdi önkormányzat miként tette a földdel egyenlővé legendás klubjukat. Megtesznek mindent, hogy az egykori mulató emléke fennmaradjon.

"Nem tudtuk megmenteni a  PartyFészket, de nem hagyjuk szó nélkül az ügyet. A rajongók nemrégiben szerveztek egy tiltakozásfélét, ahol a ledózerolt helyet körbekerítették. Pár transzparenst is kitettek, hogy emlékeztessék az embereket arra, mi állt itt, mert most egy kőhalom az egész. A fiam elindul a polgármester-választáson Zamárdiban, hogy ilyesmi ne történhessen meg többé" – mondta a Blikknek Benkő, akit nagyon megérintett, hogy a rajongók a mai napig tenni akarnak értük, illetve a szórakozóhelyért, amit állításuk szerint minden különösebb ok nélkül tettek a földdel egyenlővé.

Eközben a címlapon