LELKIZŐ

Megrázó vallomás: Ettől retteg a rák után Benkő László

Hiába esett át közel egy éve sikeres életmentő mûtéten, még mindig rendszeresen kell orvoshoz járnia.
  • Szerző: Doris

Álmatlan éjszakákon van túl Benkő László, aki hiába esett át közel egy éve sikeres életmentő műtéten, még mindig rendszeresen kell orvoshoz járnia. Most is épp egy ilyen időszakon megy keresztül, és addig nem tud nyugodtan aludni, amíg a doktor nem közli vele: minden rendben van, nem újult ki a rákja!

Benkő Lász­ló­nak még ma is több­ször eszébe jut a pil­la­nat, ami­kor or­vosa 2017 májusában kö­zölte vele: rákos. Bár azóta megműtötték, és az ijesztő májdaganat már múlté, az Omega billentyűse még mindig nagyon fél attól, hogy kiújul a betegsége. A zenész most is nehéz időszak elé néz: vizsgálatok sora vár rá, hogy az orvosok megbizonyosodjanak arról, minden rendben van. Benkő nem tagadta, nagyon nehezen éli meg, hogy még nem tudja az eredményeket!

"Nincs ezen mit szépíteni, nagyon szorongok! Nincs egy nyugodt percem sem, egy-egy vizsgálat után máris arra gondolok, hogy vajon mi lesz az eredmény. Bár már a betegségem kezdetekor azt erősítgettem magamban, hogy meg fogok gyógyulni, ilyenkor sajnos sokat aggódom azon, hogy vajon mit mondanak az orvosok"

- árulta el a %%-nak a zenész, akinek eddig negyedévente kellett kontrollvizsgálatokra járni, ám ezt nemrég módosították, és már csak minden félévben kell visszamennie az orvoshoz.

Bár ez is azt mutatja, hogy Benkő szervezete jól reagált a kemoterápiára, teljesen gyógyultnak csak 5 tünetmentes év elteltével lehet majd nyilvánítani. Így akármennyire is szeretné ezt elkerülni, a 76 éves, Kossuth-díjas billentyűsre még sok stresszes periódus és orvosnál eltöltött óra vár.

Amikor az orvos mondta, hogy tökéletesen sikerült az operáció, hatalmas kő gördült le a szívemről

- nyilatkozta korábban lapunknak a legendás zenész, aki bár a betegség elején nagyon lefogyott, 2017 novemberében úgy hagyta el a Sem­mel­weis Egye­tem Transz­plan­tá­ciós és Se­bé­szeti Kli­ni­ká­ját, mint egy vérbeli rocksztár.

Onnantól kezdve pedig nem volt megállás, egyre jobban érezte magát lelkileg és fizikailag is. Bár a betegség kezdetén csont és bőr volt, a műtétet követően sikerült 15 kilót híznia, és újra visszatért belé az élet. Talán ennek a határtalan optimizmusnak és az élet szeretetének köszönheti, hogy az orvosok bizakodóak, és hogy talán nem is lenne ennyi oka az aggodalomra.

 

 

 

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?