OLDALVONAL

Rejtélyes helyzet, idő előtt távozhat az NB I sztárja?

Papíron sérülés után lábadozik, de valami nem stimmel a korábbi Bundesliga-játékos ügyében.
  • Szerző: vav

Hivatalosan kisebb sérülése után különmunkát végez, de több jel arra mutat, hogy a jelentős Bundesliga-múlttal büszkélkedő Änis Ben-Hatira a jövő nyárig érvényes szerződése ellenére továbbállhat a Honvédtól. Az iszlamista szervezetekkel is kapcsolatba hozott tunéziai-német botrányhős hozzáállását a távozó edzője bírálta, az új tréner a posztjára igazolna.

 

Nyáron megválna Ben-Hatirától az Európa-liga selejtezőire és az NB I új szezonjára készülő Honvéd – értesült a csakfoci.hu. A 101 német élvonalbeli meccsen szerepelt középpályás nem utazott el hétfőn a kispestiek ausztriai magaslati edzőtáborába.

Ellenkezőleg: éppen akkor jött vissza Berlinből Budapestre, amikor a többiek – akik már másfél hete készültek – Tirolba mentek.

A posztjára igazolnának

A klub közleménye szerint Ben-Hatira kisebb sérülése miatt eddig is engedéllyel volt távol, mostantól pedig „otthon végez erőnléti edzéseket, hogy minél hamarabb a lehető legjobb állapotba kerüljön”.

Tiszta sor lenne, csakhogy a Honvéd új olasz edzője, Giuseppe Sannino a tervezett erősítéssel kapcsolatban a minap arról nyilatkozott, hogy a legnagyobb szüksége éppen új irányító középpályásra lenne.

 

Nem megfelelő a hozzáállása

Elődje, Supka Attila pedig a távozása után tőle szokatlanul kifakadt Ben-Hatirával kapcsolatban.

Ben-Hatira sem vált be. Sem szellemiségben, sem játéktudásban nem illik bele ebbe a csapatba.

(…) Már hétfőn mondta, a hétvégi mérkőzésre készül, és addig pihenni szeretne. Érdekes történet az övé, de még egyszer mondom, ez igazán nem fér bele még a magyar labdarúgásba sem, hogy így játsszon"

– bírálta Supka a sztárigazolás játékát és legfőképpen hozzáállását, közösségben betöltött szerepét.

 

Csak egy jó meccse volt

A német U21-es válogatottal anno Európa-bajnok korábbi Hertha-játékos tavasszal 17 tétmérkőzésen 5 góllal és 2 gólpasszal segítette a Honvédot, de inkább csak meg-megvillantotta az igazi tudását. Egyetlen meccsen (a már bajnok FTC 3-2-es legyőzésekor duplázva) játszott igazán jól. Máskor inkább a labdavesztéseivel és azzal keltett feltűnést, hogy egy lecserélésekor látványosan hőzöngött.

Supka éppen az év legfontosabb találkozóján, a Magyar Kupa-döntőn hagyta ki a kezdőcsapatból – majd a Honvéd pont a kényszerű becserélése után omlott össze a Vidi ellen (0-2).

Balhé, balhé hátán
Pont a Honvéd új tulajdonosainak áprilisi bemutatkozása napján vitte el a showt a hír: a német rendőrség országos razzia keretein belül házkutatást tartott Änis Ben-Hatira berlini otthonában. Habár mindig elhatárolódik a szélsőségektől, azzal gyanúsítják, hogy jótékonysági tevékenységein keresztül szalafista iszlám terrorszervezetet is támogat. Németországban ezért siklott ki a karrierje, noha más botrányai is voltak: vádolták doppingolással, előfordult, hogy rendőrkonvoj üldözte az autóját egy – tévesen – feltételezett emberrablás miatt, Dárdai Pál pedig egy csapattársával szembeni tettlegessége miatt rúgta ki a Herthától. Szerződtetésekor a Honvéd azt közölte, hogy megérdemel egy új esélyt.