KÜLFÖLD

Mat­teo Sal­vini meg­ölé­sére buz­dí­ta­nak a bal­ol­dali egye­te­mis­ták

Ha­tal­mas fel­há­bo­ro­dást kel­tet­tek az Au­to­no­mous Uni­ver­sity Coll­ec­tive hall­ga­tói által ter­jesz­tett pla­ká­tok. Eze­ken Mat­teo Sal­vini olasz bel­ügy­mi­nisz­ter meg­ölé­sét pro­pa­gál­ják.
  • Szerző: WM

Matteo Salvini feje egy célkeresztben látható azokon a plakátokon, amelyeket a hétvégén mutatott be Bolognában egy szélső baloldalhoz köthető csoport. Akinek nem lenne ennyiből teljesen egyértelmű, hogy mire gondoltak az egyetem hallgatói, azoknak a kedvéért azt ráírták, hogy: Gyilkos! Ide célozz!A baloldali diákok a Facebookra is kitették a képet, a bejegyzéshez pedig a következő szöveget posztolták:

EZEKET OLVASTAD MÁR?
Ma, az egyetemi campus szívében, a gyűlöletkeltés ellen, a rasszizmus megvetésének nevében lépünk fel, az olasz belügyminiszter, Matteo Salvini utóbbi hónapokban gyakorolt politikája ellen.

Az olasz belügyi tárca vezetője nem késlekedett a frappáns válasszal, a következőket posztolta a közösségi oldalra:

Bolognában, az önigazgatású szociális központok atyáinak eltartott gyermekei egy célkeresztet helyeztek a képemre, gyilkos felirattal. Micsoda fájdalom! Azt hiszem, néhány hónapnyi civil vagy katonai szolgálat jót tenne nekik, nem? Mit gondoltok?

Bologna polgármestere is úgy érezte, be kell kapcsolódnia az elmérgesedett vitába, ő a következőket írta:

Bologna nem fenyeget és nem utál senkit. Őszintén szólva én sem értek egyet Salvini politikájával, de nincs szükség az ilyen gyűlöletkeltésekre.