SZTÁR

Be­kö­szön­tött az Ég­kor­szak!

Ja­nu­ár­ban je­lent meg a Mül­ler Péter Szi­ámi AndF­ri­ends ze­ne­kar leg­újabb al­buma. A 18 fel­vé­tel­ből álló le­mez­hez új klip is ké­szült, Ég­kor­szak cím­mel, fő­sze­rep­ben Ónodi Esz­ter­rel és Thu­ró­czy Sza­bolccsal.
címkék:
  • Szerző: RIPOST

A zenekar legújabb, NEVESS MAGADRA! című albuma idén januárban jelent meg. A lemeznek van egy alcíme is: A helyzet tragikus – de nem komoly… . Az album 18 felvételt tartalmaz. A második, Égkorszak című dalhoz készült a zenekar legújabb videoklipje, melynek főszereplői Ónodi Eszter és Thuróczy Szabolcs, az Aranyélet sztárjai.

A dal címe egyben a következő budapesti Müller Péter Sziámi AndFriends koncert címe is, amire április 27-én, a Kuplungban kerül sor. A koncert nem marad vendégek nélkül: fellép többek között Kiss Laci (URH, Európa Kiadó) és Thuróczy Szabolcs is.

A koncert Facebook-eseményét itt nézheted meg!

A Müller Péter Sziámi AndFriends zenekar derűsen és merészen termékeny, innovatív, ugyanakkor szigorúan és lazán hagyományőrző alkotócsoport.

Mint neve is mutatja, a kipróbált baráti társaság egyenként és együtt is megjárta a szocializmus és a posztkapitalizmus legjobban tűrt és tiltott formációit. Ők azok, akik folyamatosan karbantartják az URH, a Kontroll-Csoport, a Sziámi, a korai Európa Kiadó és néhány más fontos, megszűnt vagy ritkán létező formáció kiemelkedő dalait. Ezek a számok meghökkentő módon ma újra ugyanúgy - ha nem erősebben - hatnak az emberekre, mint születésük pillanatában. Az egykori rajongótábor még (koncert)járóképes tagjait egyre bővülő számban egészíti ki a gyerekek és unokák generációja. A fiatalok is kívülről fújják, amit belülről a magukénak éreznek. Ennek is köszönhető, hogy a hat éve aktívan zenélő AndFriends számos zsúfolt, gyakran dupla koncertet adott Budapest nagyobb, mértékadó helyszínein és kihagyhatatlan fesztiválzenekarként is számon tartják őket

A baráti társaság tagjai:

Eközben a címlapon

Müller Péter Sziámi - ének, dalszövegek, (URH, Kontroll, Sziámi)

Kirschner Péter - zeneszrzés, gitárok, vokál (URH, Európa Kiadó, 2. Műsor),

Roszik Hella - ének, hegedű (Pintér Béla és Társulata)

Varga Orsolya - billentyűs hangszerek (Európa Kiadó, Orkesztra Luna)

Angler Ákos - dobok (Sziámi, Anima Sound System, Odett)

Winterverber Csaba - basszusgitár (Európa Kiadó, Napra)         

címkék: