SÁRGACSEKK

Be­ke­mé­nyít a Ma­gyar Posta!

Nem el­le­nünk, hanem ér­tünk! A kö­zel­jö­vő­ben akár a pos­tás­nál is fi­zet­he­tünk kár­tyá­val, a csek­ke­ket pedig au­to­ma­tá­nál, vagy a bolti pénz­tá­rak­nál is le­ren­dez­het­jük. Jön­nek a jól fel­sze­relt mobil pos­ta­au­tók, és bő­ví­tik a Pos­taPon­tok há­ló­za­tot. Gőz­erő­vel fej­leszt a posta!

Mint ahogy azt korábban megírtuk, hamarosan új vetélytársa lesz, az eddig monopol helyzetben lévő Magyar Postának. Alighanem erre a hírre reagált a vállalat a gőzerővel beindított fejlesztésekkel.

Fotó: Markovics Gábor

Minderről Szarka Zsolt, a Magyar Posta vezérigazgatója a Népszabadságnak adott interjúban számolt be. Mint elmondta: a csomagkézbesítő automaták és a Mol-kutaknál működő PostaPontok után a hálózatot még az idén új partner bevonásával bővítik. Az egyre jobban terjeszkedő futárszolgálatokkal, az elérési pontok számának növelésével veszik fel még keményebben a versenyt. 

Fejlesztik a csomagnyomkövető rendszert, a kézbesítőknél pedig hamarosan lesz Paypass kártyák elfogadására alkalmas terminál, hogy az utánvétes csomagokat helyben ki tudják fizetni a címzettek.

Szarka kifejtette: az, hogy acsekkbefizetés lehetővé vált kártyás fizetésként, egy sor jogszabály-módosításnak és a pénzügyi rendszereik fejlesztésének az eredménye. Elkezdik telepíteni az olyan csekkautomatákat is, amelyek elfogadják a készpénzt is, a kézzel kitöltött csekkek beolvasása már megoldott.

A pénzügyi szolgáltatásokat a kistelepüléseken meglévő postahivatalokban is fejlesztik. Ráadásul már zajlik a mobil postaautók felszerelése, bankkártyás ingyenes csekkbefizetésre alkalmas terminálokkal. Megkezdték a tárgyalást kiskereskedelmi hálózatokkal is, hogy a csekkbefizetés a bolti pénztáraknál is lehetséges legyen.

Forrás: azenpenzem.hu

Eközben a címlapon