INSIDER

Meg­rázó, az egész csa­lád­dal vé­gezni akar a bé­kás­me­gyeri óvónő gyil­kosa

Még a bör­tön­ből is fe­nye­geti a csa­lá­dot, nem tett le arról, hogy min­den­ki­vel vé­gez­zen.
  • Szerző: Ripost

Végez velük, ha kijön a börtönből – ezt üzente a megölt békásmegyeri óvónő családjának L. József. A család azonban a fenyegetés és a rossz emlékek ellenére is a házban marad, nem akarnak elköltözni. A. István, a lelőtt óvónő férje azt mondja, neki éppen az ad erőt, hogy mindennap ott kell végigmennie, ahol vérbe fagyva látta a nejét, Hajnalt.

A. István, a gyászoló özvegy
A. István, a gyászoló özvegy
Fotó: Szabolcs László
EZEKET OLVASTAD MÁR?

"Együtt akarok élni az emlékekkel, nem kívánom elnyomni vagy eltemeti azokat magamban. Ez csak úgy lehetséges, ha nem költözöm el, hanem abban a házban maradok, ahol nagyon boldog voltam a feleségemmel. Az, hogy mindennap látnom kell a helyet, ahol megölték, segít a jelenben maradni. Bármilyen szörnyű, tudomásul kell vennem, hogy innentől nélküle vezet az utam tovább. Ő volt a legjobb ember, akit valaha ismertem. Nagyon nehéz nélküle az élet, de neki is tartozom annyival, hogy nem omlok össze.A kisebbik fiam viszont úgy döntött, elköltözik. Minden az édesanyjára emlékezteti a házban, ami megviseli. Rendkívül közel álltak Hajnallal egymáshoz, nem tipikus szülő-gyerek viszony volt köztük, hanem őszinte barátság is" – mesélte a gyászoló özvegy a Blikknek.

Fotó: Szabolcs László

István a lapnak azt is elmondta, nem haragszik fia menyasszonyára, szerinte ő nem felelős azért, amit az apja művelt. A lány megpróbálta felvenni a kapcsolatot a börtönben ülő apjával, de ő csak az ügyvédjével hajlandó beszélni.

"Egy ismerősünkön keresztül viszont megtudtuk, hogy a rácsok mögött állandóan azt hangoztatja: amint kijön, végez velünk is. Nem félünk, hiszen bízunk benne, hogy nagyon hosszú ideig a börtönben marad!"