OLDALVONAL

BEK-győztes sztáredző lett Orbán Viktor tanácsadója

  • Szerző: vav

Jenei Imrét, a Nagyváradon élő labdarúgó sztáredzőt Orbán Viktor magyar miniszterelnök felkérte, hogy legyen a sportügyi tanácsadója, ő pedig ezt természetesen el is fogadta. Erről a Főtér jelentése szerint maga Jenei beszélt a Gazeta Sporturilor című román sportlapnak. Az eredeti cikk címe szerint ezzel "Magyarország nagy csapást mért Romániára".

Kormányfőnk régóta ismeri a 81 éves szakembert, aki a 90-es évek elején rövid ideig a magyar válogatott és a Vidi (akkori nevén Parmalat) élén is dolgozott.

Hosszú ideje ismerem Orbánt, nem mondhattam nemet

- mondta maga Jenei Imre is a lapnak adott interjúban.

Telefonon rendszeresen beszélnek, de Jenei személyesen csak egyszer járt tárgyalni Budapesten. Előrehaladott kora miatt a telefonos kapcsolattartás kényelmesebb.

Emeric Ienei îl consiliazã pe Viktor Orban: „N-am putut sã-l refuz!” Közzétette: Gazeta Sporturilor – 2019. március 6., szerda

 

Együttműködésüket az indokolja, hogy a magyar kormány a csíkszeredai és a sepsiszentgyörgyi intézmény mintájára Nagyváradon (vagy a bihari megyeszékhely közelében) is magyar fociakadémiát kíván építeni. Az ezt előkészítő csapat tagja lett Jenei Imre. Többek között az a dolga, hogy volt labdarúgók közreműködését szervezze meg az ügy számára, másrészt a létesítmény helyszínének kiválasztásában is részt vesz.

Gyümölcsözőnek ígérkező együttműködés.

Közzétette: Főtér.ro – 2019. március 6., szerda

 

Jenei a bukaresti Steaua edzőjeként érte el legnagyobb sikerét, amikor 1986-ban elhódították a mai Bajnokok Ligája elődje, a Bajnokcsapatok Európa-kupája trófeáját. A magyar mellett volt a román válogatott szövetségi kapitánya is.

 

És ezeket olvastad már?