KÜLFÖLD

Mig­ráns­gye­rek miatt vált po­kollá a csa­lád élete

Egy nagy­lelkű anya se­gí­teni akart egy ma­gá­nyos mig­ráns­gye­re­ken. Meg­bánta: lánya biz­ton­sá­gáért re­me­gett nap mint nap!
  • Szerző: Ripost

Egy brit család egy szociális otthonnal vette fel a kapcsolatot: az anya segíteni szeretett volna egy magányos migránsgyereken. Hamarosan megegyeztek: ideiglenesen befogadnak egy 12 éves kisfiút. Mikor a „gyerek” megérkezett, Julie sokkot kapott.

EZEKET OLVASTAD MÁR?
"Migránsgyerekeket" szállítanak ideiglenes befogadóközpontba (Fotó: Europress / Denis Charlet - AFP)
"Migránsgyerekeket" szállítanak ideiglenes befogadóközpontba (Fotó: Europress / Denis Charlet - AFP)

Az már az első pillanatban nyilvánvaló volt, hogy a fiú rég elmúlt 12 éves, a fogorvosi vizsgálatok alapján 18-21 lehetett. Julie azonban úgy gondolta, a tininek szüksége van egy otthonra, és nem akarta elvenni tőle a hirtelen jött reményt, ezért nem jelentette a csalást. Megbánta.

A fiú ugyanis egyre fenyegetőbben viselkedett, és az anya nem egyszer rajtakapta, amint a hűtőre kiragasztott képeket bámulja – elsősorban Julie-t és kislányát nézegette. Később előfordult, hogy Julie-t hátulról az asztalhoz szorította, és a nyakába lihegett.

A rettegő anya végül mégis jelezte a rendőrségen, hogy a migráns átverte őket. Mikor a rendőrök letartóztatták,

a fiatal mindenki előtt megfenyegette a családot, hogy meg fogja ölni őket.

Eközben a címlapon

Julie az összes zárat lecseréltette, kamerákat szereltetett fel – és rettegnek, mikor tér vissza a fiatal. Az anya szerint a kormánynak pontosabban kéne ellenőriznie, hogy a magukat gyereknek mondó migránsok valóban gyerekek-e…