KÜLFÖLD

Bécsi hor­ror! Ál­lí­tó­lag AIDS-vírus volt az in­jek­ciós tűben

Leg­alábbis ezt ki­ál­totta az éj­sza­kai tá­madó, ami­kor a tűvel az ál­do­zata felé bö­kött. A férfi meg­sé­rült és csak hosszú hó­na­pok múlva fog ki­de­rülni, hogy meg­fer­tőz­ték-e vagy sem.
  • Szerző: SZM

Lidércnyomás Bécsben. Egy 34 éves német turista nőt éppen egy férfi ismerőse kísérte ki a Westbahnhof melletti U6-os metró állomására szerda hajnali fél négykor, amikor a semmiből ott termett az alábbi képen látható nő és “AIDS, AIDS” – felkiáltással egy injekciós tűvel feléjük bökött.A váratlan támadás közben a férfi meg is sérült – mondta utóbb Patrick Maierhofer rendőri szóvivő.

Ezek után a biztonsági kamera képén látható támadó felszívódott,a váratlan eseménytől sokkot kapott férfit pedig kórházba vitték,ahol

azonnal beoltották hepatitisz ellen és minden olyan gyógyszert is megkapott, amelyet egyébként HIV fertőzöttek kezeléséhez szoktak használni.

Ezzel együtt még hónapokig kórházi ellenőrzésekre kell járnia, amíg kiderül, hogy az ismeretlen támadó valóban megfertőzte-e AIDS vírussal, vagy sem. A rendőrség egyelőre tanácstalan és abban bízik, hogy a közzé tett kép alapján valaki felismeri a támadót.

Forrás: OE24.at