KÜLFÖLD

Közbiztonsági riadót fújtak a Lázár János látogatta bécsi kerületben

A Favoriten nevû kerületben él a legtöbb migráns Bécsben. Egy friss rendőrségi jelentés pedig azt mutatja, hogy a kerületben túl kevés a rendőr, ezért a szakértők biztonsági riadót fújtak.
  • Szerző: WM

A kerületi rendőrség szakszervezeti vezetője, Josef Laschitz azt mondja, hogy 54 egyenruhás hiányzik csak ahhoz, hogy az alaplétszám meglegyen. A folyamatos túlórák és a kerületben tapasztalható feszültség miatt az állományban dolgozók közül sokan a kiégés szélén állnak. Az adatok azt mutatják, hogy az emberhiány miatt 60-100 órányi túlórát is kell vállalnia egy-egy rendőrnek havonta - írja a Kronen Zeitung.

 

A Favoriten kerület bűnügyi gócpontnak számít, ezért ide több rendőr is kellene.

Ennek ellenére például a hasonló lakosságszámmal és békésebb közhangulattal rendelkező Linznek majdnem kétszer annyi egyenruhása van. Bécs rendőrségi szóvivője úgy fogalmaz, hogy a 10. kerület a prioritásuk élén áll, ezért már tettek lépéseket, a rendőrök kiképzése azonban időbe telik. A szakszervezet azonban azt mondja: 

Ha nem lesz azonnali megoldás, akkor a kerület lakosainak biztonságát így szinte lehetetlen garantálni.

Mint ismert, két héttel ezelőtt ebben a kerületben készített videót Lázár János, aki akkor azt mondta, hogy az elmúlt években Favoriten arculata jelentősen megváltozott a migránsok miatt. Akkor a magyar és osztrák ellenzék támadta a minisztert, Sebastian Kurz kancellár azonban elismerte, hogy valóban vannak problémák, amelyekről beszélni kell.

És ezeket olvastad már?