KIAJOBB

Baj­ban a foci, una­lomba ful­lad­nak a leg­jobb baj­nok­sá­gok is

Bot­tal ütik az ül­dö­zők a leg­gaz­da­gabb sztár­csa­pa­tok nyo­mát. A Bayern már hús­vét­kor pi­hen­het, de gya­kor­la­ti­lag el­dőlt az angol, a fran­cia és a spa­nyol arany sorsa is.
  • Szerző: vav

Minden idők leggyorsabb bajnoki címét szerezheti meg a Bayern München a német labdarúgó Bundesligában. Majdnem ilyen unalmas a végjáték az angol, a francia és a spanyol bajnokságokban is.

Ásítoznak a szurkolók a lelátókon
Ásítoznak a szurkolók a lelátókon
EZEKET OLVASTAD MÁR?

Ha minden összejön, akkor a Bayern München már hét fordulóval a vége előtt bebiztosítja története 28. bajnoki győzelmét. Hasonló bravúrra korábban csak Pep Guardiola Bayernje volt képes 2014-ben, de akkor ugyanezt a fordulót egy héttel később, március 25-én rendezték.

"Nem számolgatjuk, mikor leszünk bajnokok. Egyszerűen csak játsszuk a meccseinket, aztán meglátjuk. Az időpont nem a legfontosabb téma. Azt meg, hogy mi leszünk a bajnokok, hétről hétre világossá tesszük"

- mondta erről a csapat egyik csatára, Thomas Müller.

A rekorddöntéshez most csak az kell, hogy Jupp Heynckes csapata nyerjen Lipcsében, az üldöző Schalke 04 és Borussia Dortmund ellenben pontot veszítsen Wolfsburgban, illetve otthon a Hannover ellen. Ha az immár hatodik éve egyeduralkodó bajoroknak most még nem is jön össze a címvédés, 20 pontos előnyük alapján az csak idő kérdése.

Heynckes rekordgyorsasággal nyerhet újabb bajnoki trófeát a Bayernnel
Heynckes rekordgyorsasággal nyerhet újabb bajnoki trófeát a Bayernnel

Miközben a kimagasló gazdasági és szakmai háttér biztosította sikersorozat a müncheniek becsületére válik, nemzetközi szinten éppen az a legfőbb bajuk, hogy odahaza nincs méltó ellenfelük. Ez azonban nem feltétlenül csak a német bajnokság színvonalának a kritikája. A legszínvonalasabb európai labdarúgó-bajnokságok többségében hasonló a helyzet.

Eközben a címlapon

Angliában a Manchester City magaslik ki a mezőnyből (nyolc fordulóval a vége előtt 16 pont az előnye a második Manchester Uniteddel szemben); Spanyolországban a Barcelona mögött 8 pont az Atlético Madrid (és 15 a Real Madrid) hátránya; Franciaországban pedig a Paris Saint-Germain előnye tűnik behozhatatlannak.

Már csak a Juventus és a Napoli, azaz Higuaín (sárgában) és Insigne versenyfutása izgalmas
Már csak a Juventus és a Napoli, azaz Higuaín (sárgában) és Insigne versenyfutása izgalmas
Fotó: AFP

Az öt topliga közül csak az olasz tartogathat még izgalmakata hátralévő nyolc fordulóban. Ott a trónkövetelő Napoli sokáig vezetett a címvédő Juventusszal folytatott különversenyben. Az utóbbi két körben azonban fordult a kocka, újra az utóbbi hat évben aranyérmes torinóiak vannak nyeregben.

Anglia (Premier League): 16 pont különbség

1. Manchester City 81

2. Manchester United 65

Németország (Bundesliga): 20 pont különbség

1. Bayern München 66

2. Schalke 46

Spanyolország (La Liga): 8 pont különbség

1. Barcelona 72

2. Atlético Madrid 64

Franciaország (Ligue 1): 14 pont különbség

1. Paris Saint-Germain 80

2. Monaco 66

Olaszország (Serie A): 4 pont különbség

1. Juventus 74

2. Napoli 70