TÜZELŐÁLLÁS

Csa­lást em­le­get­nek a Barca to­vább­ju­tása kap­csán

Va­ló­szí­nűt­len ese­mé­nye­ket és össze­es­kü­vést em­le­get­nek a Bar­ce­lona cso­dá­val ha­tá­ros to­vább­ju­tása óta. Va­ló­ban nem volt tiszta a ka­ta­lá­nok szen­zá­ciós si­kere?
  • Szerző: mv

A Barcelona 6-1-re legyőzte a Paris Saint-Germaint a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének visszavágóján. Ezzel az első olyan csapat lett az európai kupák történetében, amely 0-4-ről fordított meg egy párharcot.

Neymar két góllal járult hozzá a továbbjutáshoz (Fotó: AFP/Europress Fotóügynökség)
Neymar két góllal járult hozzá a továbbjutáshoz (Fotó: AFP/Europress Fotóügynökség)

Amíg a többség azóta sem tért magához a sokktól, a nemzetközi sajtó egy része összeesküvést emleget. Úgy vélik, korántsem véletlen, hogy olyan meccseket hoztak össze a csapatok, amelyekre örökre emlékezni fognak. A párizsi 4-0 és a barcelonai 6-1 mögött a két klub katari érdekeit sejtik, hiszen mindkét gárdát ázsiai milliókkal tömik. A PSG-nek katari a tulajdonosa, míg a Barcát a Qatar Airways támogatja. Szó se róla, két pazar előadást kaptak...

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fogadási oldalról is megközelítették a váratlan eredményt. Párizsi vereségét követően nyolcszoros pénzt fizetett a Barcelona továbbjutása, nem beszélve arról, amit a szerdai meccs 87. percében kínáltak. Akkor három gólra volt szüksége a Barcának a továbbjutáshoz, és néhány percig 500-szoros oddsszal hirdették... A Barca végső győzelme a visszavágó előtt 40-szeres pénzt ért, csütörtökön reggelre ez 3.75-re zuhant. Ez sem mellékes.

Csodát tett a Barca (Fotó: AFP/Europress Fotóügynökség)
Csodát tett a Barca (Fotó: AFP/Europress Fotóügynökség)

A német játékvezető, Aytekin teljesítményét is felidézték. A bíró két büntetőt ítélt a Barcának, és a másodikat véleményesnek tartják.

Talán Marco Verratti nyilatkozata lehűti a kedélyeket. A PSG focistája a meccs után elárulta, Edinson Cavani góljánál a Barca játékosok azt mondták neki, hogy most estünk ki. Akkor 3-1-re állt a mérkőzés, és félóra volt hátra. Ez azt sejteti, hogy lélekben a katalánok feladták, míg a párizsiak talán elhitték, megvan a továbbjutás.

Mindkét fél tévedett, és alighanem az összeesküvést sejtetők is rossz nyomon járnak. A Barcelona továbbjutását aligha bízták volna egy végső, minden mindegy ívelésre azok, akiknek dollármillió múltak a párharcon…

Eközben a címlapon