TÜZELŐÁLLÁS

Óri­ási balhé a Bar­cá­nál, be­zár­ták Mes­si­é­ket

Pél­dát­lan in­téz­ke­dés tör­tént. A Camp Nout is el­érte a ka­ta­lán ön­ren­del­ke­zési nép­sza­va­zás kö­rüli hadd­el­hadd.
  • Szerző: vav

Az egységes Spanyolország támogatásaként spanyol zászlóval ellátott mezben lép pályára a Las Palmas a Barcelona vendégeként. A vasárnap délután 16.15-ra kiírt futballmérkőzés elhalasztását kérte a sztárklub a függetlenségi népszavazás során történt atrocitások miatt, de ezt a ligavezetők elutasították. Erre a Barca néhány perce kihirdette: kénytelen zárt kapuk mögött, szurkolók nélkül fogadni a kanári-szigeteki csapatot:

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A Las Palmas külön erre az alkalomra készíttette a mezt. A Barcelona ezt provokációnak minősítette, és biztonsági okokból döntött az üres stadion mellett.

Inkább üres stadion előtt játszanak
Inkább üres stadion előtt játszanak
Fotó: AFP

A spanyol kormány által alkotmányellenesnek nyilvánított és betiltott függetlenségi referendum elleni rendőri intézkedések során katalán egészségügyi források szerint 38 - a katalán kormány szerint viszont több mint 300 - ember sérült meg. A komolyabb összecsapások Barcelona belvárosában történtek.

A katalán csapat hátvédje, a szókimondásáról ismert Gerard Piqué a vasárnapi incidenseket szégyenteljesnek nevezte, és közösségi oldalán megjelentetett egy fotót, amelyen épp leadja szavazatát.