SZTÁRDZSÚSZ

Készítsd el te is Bangó Margit többfogásos húsvéti menüjét!

A Kossuth-díjas előadómûvész bejárta az egész világot, de igazán otthon, a családja körében érzi jól magát, illetve a konyhában.
  • Szerző: Ripost

Bangó Margit híresen jó szakácsnő, így aki vendégségbe érkezik hozzá, garantáltan nem távozik üres gyomorral.

Most húsvét alkalmából megosztotta a %% olvasóival azt a menüsort, amit családjával elkészítenek majd az ünnepi hétvégére.

Húsvéti sonka és csülök, héjában sült fűszeres burgonyával

Hozzávalók:

1 kg burgonya

4 kg csülök

4 kg sonka

Elkészítés:

"A sonkát és a csülköt egy vízben puhára főzzük, babérlevelet és pár szem borsot teszünk hozzá. Amikor kész, betesszük a kemencébe vagy a sütőbe, és szép ropogósra pirítjuk. A burgonyát felnégyeljük, rozmaringgal és sóval ízesítjük, a tetejére két fej fokhagymát dobálunk,  a füstölt sonka és csülök zsírjával megöntözzük, és ezt is megsütjük."

A csülök és a sonka levét vétek kidobni, hiszen füstös íze csodálatosan dominálhat felhasználva. Bangó Margit erre rögtön két receptötletet is ad a %% olvasóinak!

Tejfölös-fokhagymás krumplileves

Hozzávalók:

5 liter füstölt alaplé
1 kg burgonya
három evőkanál liszt a rántáshoz
1 doboz tejföl

bors
paprika

Elkészítés:

"A füstölt lébe beletesszük a kockára vágott burgonyát, ezután rántást készítünk. Amikor a rántás enyhén pirul, akkor rádobálom a fokhagymát, majd belekeverem a levesbe. A végén tejfölt öntünk hozzá és ízlés szerint fűszerezzük."

Káposztás paszulyleves

Hozzávalók

5 liter füstölt alaplé
fél kiló tarkabab
1 kiló savanyúkáposzta

Elkészítés

"A káposztás bableveshez fél kilónyi babot és egy kiló savanyú káposztát érdemes használni. Ez utóbbit átmossuk és összevagdossuk késsel. A füstölt lébe beletesszük a babot, és amikor a bab már félig megfőtt, beletesszük a káposztát is. Vékony rántást készítünk, és paradicsomlével felöntjük."

Bangó Margitot a konyhában is körülveszi a családja. Nem csoda, hiszen a család nőtagjai kiskoruktól kezdve megismerkedtek a főzés szeretetével. A feladatok így mindig megoszlanak.

"A húsvéti kalács az unokám, Tina reszortja, abból is készít bőven, hiszen nálunk gyűlik össze a szűkebb család. A nagyobbik dédunokám, Tinike is imád a konyhában sürgölődni, jó érzéke van a főzéshez, mindig szívesen segít bármiben" - mondta el Margit, aki már napokkal előre elkezdett készülődni az ünnepre.

És ezeket olvastad már?