FITTFAZÉK

Ba­nán­pa­la­csinta új­ra­töltve: Tarol az új di­é­tás ked­venc

Íme, a leg­iz­gal­ma­sabb nap­in­dító di­é­tás pa­la­csinta! Hi­he­tet­len íz­kom­bi­ná­ció, imádni fogod! Ter­mé­sze­te­sen hoz­zá­adott cukor nél­kül!

Tele a piac friss áfonyával, így érdemes most kipróbálnod ezt a szupergyors receptet. Hozzáadott cukor nélkül készül, de a banán miatt lehetőleg reggel, vagy sportolás előtt fogyaszd ezt a palacsintát. Az áfonya fanyarsága teszi igazán különlegessé, hiszen kontrasztosan jelenik meg a banán édes ízvilága mellett. Gyorsan elkészíthető, igazán egészséges finomság!

Áfonyás-banános minipalacsinta

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Knapp Daniella receptje

Hozzávalók:

(10 db kisebb palacsintához)

  • 5 dkg apró szemű zabpehely
  • 12,5 dkg Update Master mix
  • 2 banán
  • 17 dkg tej
  • 3 dkg olvasztott vaj
  • 4 db L-es méretű tojás
  • 1 teáskanál Lovely Sweet édesítő
  • 1,5 teáskanál sütőpor
  • 1 csipet só
  • friss áfonya, ízlés szerint

Így készítsd:

1. Keverd össze egy tálban a lisztet, a zabpelyhet és a sütőport. Ezután  add hozzá a többi hozzávalót, az áfonyát kivéve.

Eközben a címlapon

Botmixerrel dolgozd homogénre a masszát.

2. Egy tapadásmentes palacsintasütőt vajazz ki és kanalazz bele kb. 2-3 evőkanálnyit a tésztából, majd egy fakanál segítségével formázd kör alakúra.  Sütés közben ültess néhány szem friss áfonyát a minipalacsintákra.

3. Ha az egyik oldal megsült, lapát segítségével óvatosan fordítsd át a palacsintát, és a másik oldalát is süsd szép pirosra.

4. Tálaláskor szórd meg porrá darált U1 eritrittel és adj hozzá friss áfonyát.

Jó étvágyat hozzá!