KÜLFÖLD

Balhé van! Halal hús­sal etet­nék is­ko­lás gyer­me­ke­i­ket a ham­burgi musz­li­mok

Van aki sze­rint ezt nem kö­vet­he­tik meg az "új­né­me­tek". Rá­adá­sul a mar­hák el­ká­bí­tása sem sze­re­pelt még a Ko­rán­ban. Most mi le­gyen?
  • Szerző: SZM

Annyi mindenre nem számított Merkel kancellár, hogy ez már csak apróság... Mint ismeretes, nem megengedett a muszlimok számára a mai, modern vágóhidakon taglózással vagy áramütéssel megölt állatok húsa, mert az nem “halal”. Az Iszlám törvényeinek megfelelően az állatot muszlim embernek kell levágnia, úgy, hogy Allah nevét említi fölötte, majd egy éles késsel, az állatnak a lehető legkevesebb fájdalmat okozva, át kell vágni a két nyaki artériát, a légcsövet és a nyelőcsövet, anélkül, hogy a gerincvelőt elszakítanák.

Hogy van-e Németországban elegendő muszlim mészáros azt nem tudjuk, mindenesetre most

nagy port vert fel az a hír, hogy egy hamburgi iskolába járó muzulmán gyermekek szülei azt akarják, hogy a csemetéiket kizárólag “halal” módon levágott hússal etessék.

Ez a Hamburg-billstedti általános iskolában történt, de a Philosophia-perennis szerint egyre több iskolában, egyre agresszívebben követelik ugyanezt a muzulmán szülők. Három hamburgi iskolában ez már meg is valósult olymódon, hogy diákok halal étkezést is választhatnak maguknak.

Ha szigorúan vennék, csakis muszlim mészáros vághatná...

A vitában felszólalt Ties Rabe hamburgi “iskola szenátor” aki szerint a diákok nem követelhetnek maguknak “halal” étkezést. A helyzetet bonyolítja, hogy a német állatvédelmi törvény szellemében a nagy húsfeldolgozók – amelyek persze nagy üzletet látnak a halal módon elkészített húsban -előbb elkábítják a levágandó marhákat. Az elkábítást viszont még nem ismerték a negyedik században amikor a Korán megszületett, úgyhogy ebből még további viták lesznek...