NÍNÓ

Élet­ve­szé­lyes bal­eset tör­tént a pécsi rep­té­ren

Több mint há­rom­száz mé­tert csú­szott hason a re­pü­lő­gép a pécsi ki­fu­tó­pá­lyán. A rend­őr­ség vád­eme­lést ja­va­sol.
címkék:
  • Szerző: Doris

Légi közlekedés veszélyeztetése vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt nyomozott a Pécsi Rendőrkapitányság egy 56 éves szegedi férfi ellen - írja a police.hu.

Fotó: Police.hu

A megalapozott gyanú szerint a férfi egy Cessna C-310 típusú repülőgéppel oktatott 2017. október 6-án 14 óra körül a Pécs-Pogány repülőtéren, és ennek során a szimulált motorhibával történő leszállást gyakorolta tanulójával.

Az oktató leszállás közben a repülőgép futóművének kiengedését nem ellenőrizte, ezért a gép hason landolt a kifutópályán.

A férfi a kihallgatáson elmondta, hogy látta, amikor a tanulója lehúzta a futóművet kiengedő kart, azonban azt nem ellenőrizte, hogy a visszajelző lámpák kigyulladtak-e. A landolás során senki nem sérült megnt, azonban a repülőgépben körülbelül 5 millió forint kár keletkezett.

A gyanúsított ügyében folytatott nyomozást a rendőrség a napokban befejezte, és az ügyben keletkezett iratokat vádemelési javaslattal megküldte az ügyészségnek.

címkék: