Fillérekből elkészítheted Balázs Klári mennyei receptjét!
A népszerû énekesnõ ízletes menüvel készül hétvégére! Megnyalod mind a tíz ujjad, ha Klárika receptje szerint fõzöl! Ráadásul nem is kell a pénztárcád mélyére nyúlnod...
A zellert darabokra vágjuk, megsózva, kevés vízzel puhára főzzük. Mixerrel, vagy szitán áttörjük és hozzá adjuk a tejet, amivel felforraljuk. Tányérba szedve a levest megszórjuk reszelt füstölt sajttal, meglocsoljuk a zeller és olívaolaj megturmixolt keverékével. A tányérba teszünk még 2-3 szál angol zellerszárat, és kiegészítésképpen sütünk hozzá a leveles tésztából vékony ropogós rudacskákat.
CSIRKEMELL ÕZGERINCBEN
Hozzávalók:
- 80 dkg csirkemell
- 20 dkg bacon
- 15 dkg reszelt sajt
- só, bors
- petrezselyemzöld
- 4 evőkanál tejföl
- 3 evőkanál liszt
- 2 tojás
A húst vágjuk apró kockákra, sózzuk, borsozzuk, és hagyjuk állni pár órát. Három evőkanál tejfölt a tojásokkal, a liszttel, a sóval, a petrezselyemmel és 10dkg reszelt sajttal masszává keverünk. A felkockázott húst adjuk hozzá a sajtos-tejfölös masszához. Az őzgerincformát kivajazzuk, megszórjuk zsemlemorzsával és kibéleljük a baconszalonnával úgy, hogy a szélei kilógjanak a formából. A húsos masszát kanalazzuk a formába és hajtsuk rá a lelógó szalonnát. Hosszában a tetejére is tegyünk szalonnacsíkokat, kenjük meg a maradék egy evőkanál tejföllel, majd szórjuk meg a maradék 5 dkg reszelt sajttal. Előmelegített sütőben,170 fokon, kb. 40 perc alatt süssük készre. Egy sütőpapíros tepsibe helyezzük, hogy az esetlegesen kifolyó szaft ne folyjon a sütőbe. Amikor megsült, kifordítjuk a formából a sütőpapiros tepsire, és addig pirítjuk, amíg a szalonna nem kap egy kis színt.