SHOWBIZ

Hip-hop fronton erősít a Balaton Sound - Új nevek!

Sor­jáz­nak a fel­lé­pők Eu­rópa leg­me­nőbb víz­parti fesz­ti­vál­jára, a leg­újabb lis­tán ott van Sean Paul, KSHMR, De­si­ig­ner vagy Den­zel Curry. A Ba­la­ton Sound szer­ve­zői köz­ben foly­tat­ják a ta­valy lét­re­ho­zott, tu­da­tos és biz­ton­sá­gos fesz­ti­vá­lo­zásra buz­dító Sa­fety First kam­pányt, mely­hez ön­kén­te­sek je­lent­ke­zé­sét vár­ják.

Ezúttal rap és hip-hop túlsúlyos listát tettek közzé a Sound szervezői. A névsort Sean Paul vezeti, majd jönnek sorban a műfaj képviselői, egyenesen Amerikából.

EZT OLVASTAD MÁR?

Az idei Soundon fellép Desiigner, Denzel Curry, Ski Mask the Slump God, Saweetie, MadeinTYO, Yxng Bane illetve Buddy is. A friss listán szerepel a szintén amerikai DJ, zenész KSHMR, élő produkcióval érkezik Sam Feldt és Dj fronton fellép még Valentino Khan Griffyn valamint Jay Pryor ír producer, DJ és dalszerző.

A műfaji változatosság jegyében közzétett névsorban található még az Egyesült Királyságból érkező popzenész, Youngr illetve az amerikai pop-rock duo, Missio.

A nemzetközi felhozatal mellett a hazai hip-hop szcéna élharcosai is fellépnek a Soundon: jön az idén 15 éves Halott Pénz, az egy évvel korábban, de szintén Pécsen formálódott Punnany Massif és a 2019-ben csak néhány bulit tervező Wellhello.

A Balaton Sound szervezői a fesztivál biztonságának növelése érdekében tavaly életre hívták a Safety First kampányt, mely már az első évben jól vizsgázott.

A kampány idén tovább folytatódik, s a szervezők nagyban számítanak az önkéntesek jelentkezésére.

Eközben a címlapon

Aki szívesen venne részt a Balaton Sound Safety First csapatában, április 30-ig jelentkezhet.