TÜZELŐÁLLÁS

Végre min­den ki­de­rül, óri­ási iz­gal­mat tar­to­gat a hétfő

Az egye­nes ki­esé­ses, vagyis a leg­iz­gal­ma­sabb sza­ka­szá­hoz ér­ke­zett a lab­da­rúgó Baj­no­kok Li­gája.
  • Szerző: mv

Angol fölény a BL-ben, a szigetország négy csapattal képviselteti magát a nyolcaddöntőben, amelynek hétfőn délben készítik el a párosítását. A spanyolok és a németek három-három, míg az olaszok és a franciák két-két együttessel kerültek be a szűk elitbe. Ez azt jelenti, hogy csupán két ország, Hollandia (Ajax) és Portugália (Porto) tudott csapatot delegálni a topligák együttesei közé.

A Real Madrid nyerte a Bajnokok Ligája legutóbbi három kiírását
A Real Madrid nyerte a Bajnokok Ligája legutóbbi három kiírását

A sorsolásnál a csoportelsőket párosítják össze a másodikokkal úgy, hogy azonos nemzetbeliek, illetve korábbi csoportellenfelek nem kerülhetnek össze. Fantasztikus párharcok jöhetnek, a címvédő Real Madrid például kapásból összefuthat a májusi döntőben legyőzött ellenfelével, a Liverpoollal, de akár a másik angol sztárcsapatot, a Manchester Unitedet is megkaphatja.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A királyi gárda megnyerte a Bajnokok Ligája utóbbi három kiírását, de ősszel csak árnyéka volt önmagának. Októberben edzőt váltott a klub, Julen Lopetegui helyett Santiago Solari kapta a karmesteri pálcát.

A Barcelona szintén bele futhat a Liverpoolban és a Manchester Unitedbe, míg a Paris Saint-Germain, Lőw Zsolttal a kispadján, az Atlético Madriddal vagy akár a Tottenhammel is találkozhat.

Madridban lesz a döntő

A nyolcaddöntők első mérkőzéseit február 12-13-án és 19-20-án rendezik, a visszavágókat pedig március 5-6-án és 12-13-án tartják. A negyeddöntőkre április 9-10-én és 16-17-én, míg az elődöntőkre április 30.-május 1-jén és május 7-8-án került sor. A Bajnokok Ligája döntőjét június elsején Madridban, a Wanda Metropolitanóban játsszák.