KIAJOBB

Ére­mért uta­zik a leg­gyor­sabb ma­gyar ál­lat­or­vos az Eb-re

Baji Ba­lázs újabb érem­mel bő­ví­tené a kol­lek­ci­ó­ját a ma kez­dődő ber­lini at­lé­ti­kai Eu­rópa-baj­nok­sá­gon.
  • Szerző: MV

Tavaly augusztusban egy csapásra megváltozott az élete Baji Balázsnak, aki országos hírnévre tett szert, miután bronzérmet szerzett a londoni atlétikai világbajnokságon.

Civilben állatorvosként tevékenykedik a magyar atléta
Civilben állatorvosként tevékenykedik a magyar atléta
Fotó: Instagram

A békéscsabai, civilben állatorvosként tevékenykedő fiatalember 110 méter gáton elért harmadik helyével a legnépszerűbb magyar sportolók közé emelkedett. Nem véletlenül, hiszen ő lett az első magyar versenyző a szabadtéri atlétikai vb-k történetében, aki futószámban érmet nyert.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Azóta egy év telt el, és Baji népszerűsége szemernyit sem csökkent, az elvárások azonban nőttek vele szemben. A ma kezdődő berlini Eb-n egyértelműen érmet várnak tőle. Spiriev Attila sportigazgató bizakodó.

"Világbajnoki bronzérme ellenére az első lépés a döntőbe jutás lesz számára. Balázs kiegyensúlyozott teljesítménye és rutinja bizakodásra ad okot."

Baji Balázs bronzérmet szerzett 110 méter gáton a tavalyi vb-n
Baji Balázs bronzérmet szerzett 110 méter gáton a tavalyi vb-n
Fotó: MTI

Baji bátrabb véleményt formált a saját esélyeiről a Digisportnak.

Bár erős a mezőny, egy újabb érem megszerzése sem elképzelhetetlen.

Nehéz kijelenteni, hogy konkrétan éremért megyek, de egy jó futással, egy a tavalyihoz hasonló teljesítménnyel ebben is reménykedhetek. Legalább a döntőbe szeretnék bekerülni."

Eközben a címlapon

A ranglista első 12 helyezettjét kiemelték a berlini Eb-n, így Baji „megspórolt” egy futást, rögtön az elődöntőben állhat rajthoz. 13.27 másodperces idei legjobbjával negyedik a rangsorban 110 méter gáton, vagyis valóban az esélyesek között tartják számon. Az Eb-ezüst és a vb-bronz után újabb éremmel bővítené az éremkollekcióját.