RIPOSTER

Baj­ban az au­tó­sok: ma sok­kal na­gyobb a ve­szély!

Ve­szé­lye­sek az or­szág útjai: a zord tél miatt idén sok­kal több a kátyú, mint más­kor!
címkék:

A kőkemény fagyok után itt végre itt a meleg – de nem felhőtlen az örömünk! A nagy hőingás és az olvadás tönkreteszi az utakat országszerte, rengeteg bosszankodást okozva az autósoknak.Csak Budapesten naponta 4-500 kátyú keletkezik, ami hétszer több a megszokottnál. Országszerte pedig akár több ezer kátyú is keletkezik mindennap.

Fotó: Szabolcs László
EZT OLVASTAD MÁR?

A hőingás tönkreteszi az utakat

A baj az, hogy akár egy napon belül is óriási a hőingadozás: mínusz 10-ről plusz tíz fokra váltott a hőmérséklet, majd éjjel újra jöttek a kemény fagyok, és az utak ezt nem bírják. A résekbe beszivárgó, majd megfagyó víz szétszedi a burkolatot. Ráadásul a hirtelen olvadás miatt mindenütt sok a víz, ám a talaj mélye még fagyott, és a víz nem tud elfolyni, így tönkreteszi az utakat.

Döbbenetes, de van olyan út, amit csak havi egyszer ellenőriznek. Hogy miért, azt megtudhatja a napilap hétfői számában megjelent összeállításból.

Ha valakinek megsérült az autója, az út fenntartójánál kell kártérítést kérni. De hogy hogyan, illetve hogy milyen speciális biztosítási szabályok vonatkoznak a kátyúkra, azt is a napilapból tudhatja meg!

Fotó: Szabolcs László
Indul anagy kátyúvadászata! Látott egy elképesztő kátyút? Fotózza le, és küldje be nekünk a applikáción keresztül! Fontos, hogy a képen érzékeltesse, mekkora az úthiba, a legjobb, ha centivel le is méri! Azok a fotók, amelyek bekerülnek újságunkba, bruttó 15 ezer forintot érnek a beküldőnek, a legnagyobb kátyúról fotót beküldő olvasónkat külön is díjazzuk!
Eközben a címlapon
címkék: