INSIDER

Baj van Fe­ri­he­gyen, le­zár­ták a rep­te­ret

Meg­sé­rült a Bu­da­pest Liszt Fe­renc Nem­zet­közi Re­pü­lő­tér 1-es fu­tó­pá­lyája szer­dán, emi­att vár­ha­tóan este 8-ig nem indít és nem fogad já­ra­to­kat a fe­ri­he­gyi re­pü­lő­tér.
  • Szerző: Ripost

A futópálya betonszerkezete egy ponton meglazult, az elváló betondarab pedig kilyukasztotta a Wizz Air Stockholmból 18.20 órakor érkező Airbus A321-esének kerekét.

 Eddig 28 gép várakozik a repülőtéren a felszállásra, tíz pedig a környező repülőtereken szállt le.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

       A Flightradar24.com radarképe szerint több Wizz Air- és Lufthansa-járat mellett a Finnair, a Ryanair, a Travel Service és az Austrian Airlines egy-egy gépe is eddig a légtérben várakozott, többségük Bécsben, illetve Pozsonyban száll le.     Hardy Mihály, a Budapest Airport szóvivője az MTI-nek megerősítette az információkat. Elmondta, a felújítás alatt lévő, 2-es pályát csak csütörtökön adják át, ezért a repülőtér nem tud járatot indítani és fogadni. A szakemberek már megkezdték az 1-es pálya javítását.

FRISSÍTÉS!!!

Befejezték a rendkívüli pályakarbantartást a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren, nem sokkal 20 óra előtt a légikikötő ismét fogad és indít járatokat

- közölte Hardy Mihály, a Budapest Airport szóvivője

Eközben a címlapon