KIAJOBB

Babos Timi ezt is be­vál­lalta, nagy dol­got tett edző­jéért

A ma­gyar te­ni­szező Grand Slam-si­ke­ré­nek fon­tos része volt edzője is, akit négy éve is­mert meg és aki­ért fran­ci­ául is meg­ta­nult.
  • Szerző: sk

Babos Tímeát az édesapja tanította meg teniszezni, de egy francia szakembernek köszönhetően érte el pályafutásának legnagyobb sikereit. Tavaly ősszel párosban világbajnok lett, Ausztráliában pedig két döntőbe is bejutott a melbourne-i Grand Slam-tornán: egy első és egy második hely lett a mérleg. Korábban egyetlen magyarnak sem jött össze, hogy egy GS-viadalon két finálét is játszon a felnőttek mezőnyében.

Thomas Drouet, a 34 éves sikerkovács végig ott volt vele a tornán. Timi sok nyerő ütése után azonnal a mesterre nézett, együtt örültek a sikernek. A magyar játékos korábban a nak elárulta, a közös munka miatt franciául is megtanult, naponta másfél órát szánt a leckékre. Mindez meghozta a gyümölcsét, Babos a nők között jelenleg a világ egyik – ha nem a legjobb játékosa. Már csak az kérdés, egyesben mikor lesz hasonlóan sikeres. A francia szakember szerint ott is várható áttörés.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

"Magabiztosságot adhat az egyesre, hogy párosban már nyert ilyen nagy tornát. Hiszek abban, hogy egyéniben is elérhet ehhez hasonló nagy sikert. Azt a kérdés, hogy lesz-e elég hite ahhoz, hogy bízzon Önmagában. Párosban már tökéletesen tudja kezelni a hatalmas nyomást. Ezt egyesben is meg tudja tenni. Hiszen a nyomás ugyanaz" – nyilatkozta a szakember Timi hivatalos honlapján.