TÜZELŐÁLLÁS

Babos Timi bár­hol nyer­het pá­ros­ban

Édes­apja sze­rint a leg­jobb ma­gyar női te­ni­szező Mla­de­no­viccsal az ol­da­lán bár­me­lyik páros ver­se­nyen eséllyel indul a végső győ­ze­le­mért.
  • Szerző: HBK

Babos Tímea újabb szenzációs sikerére felkapta a fejét az ország: a legjobb magyar női teniszező Kristina Mladenoviccsal az oldalán bejutott a New Yorkban zajló amerikai nyílt teniszbajnokság (US Open) női párosversenyének vasárnapi fináléjába. A utánajárt a soproni játékos titkának, amihez édesapja, Babos Csaba segítségét kértük.

Babos Timi újabb Grand Slam-címet nyerhet Kristina Mladenoviccsal
Babos Timi újabb Grand Slam-címet nyerhet Kristina Mladenoviccsal
Fotó: MTI

„Először is, kiválóak az adottságai a páros játékhoz. Emellett a tehetsége kemény és áldozatos munkával párosul, az elmúlt években nagyon sok energiát belefektetett ebbe a sportágba. Az edzőjével pedig hosszú és eredményes munkakapcsolatot épített ki. Nap mint nap kitalálnak valamit, amitől Timi még sikeresebb lehet a pályán – nyilatkozta lapunknak a büszke apuka, aki a mai napig ellátja tippekkel a lányát. – Van egy szakmai kommunikáció köztünk, az már rajta múlik, hogy mit fogad meg a tanácsokból.”

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Az már nem is kérdés, hogy Babos a női párosok mezőnyében sztárnak számít, de apja szerint ez nem jelenti azt, hogy innentől kezdve minden versenyt megnyer a partnerével.

„Ehhez mindennek össze kéne passzolnia, és nem kevés szerencse is kellene hozzá. Inkább azt mondanám, hogy ez a Babos, Mladenovic páros bármelyik versenyen eséllyel indul a végső győzelemért. Ez a duó ott van a TOP 3-ban a női párosok között. De egy rossz nap bármikor becsúszhat náluk is.”

Az Australian Open-bajnok magyar, francia páros a 13. kiemelt Ashleigh Barty, Coco Vandeweghe ausztrál, amerikai kettőssel vívja majd a finálét magyar idő szerint vasárnap este hétkor.