TÜZELŐÁLLÁS

Le­zá­rult egy kor­szak: fájó dön­tést je­len­tett be a ma­gyar sztár

Babos Tímea úgy érezte, ideje edzőt vál­tani. Tho­mas Dro­uet közel öt évig dol­go­zott együtt a leg­jobb ma­gyar női te­ni­sze­ző­vel.
  • Szerző: HBK

A továbbiakban nem Thomas Drouet irányítja a teniszező Babos Tímea edzésmunkáját, ezt a magyar sztár jelentette be a Facebook-oldalán.

Babos Tímea (balra) nagy sikereket ért el az edzőjével, de úgy érezték, hogy eljött a váltás ideje
Babos Tímea (balra) nagy sikereket ért el az edzőjével, de úgy érezték, hogy eljött a váltás ideje
Fotó: Instagram

A 25 éves magyar játékos a csütörtöki közleményében emlékeztet rá, hogy közel öt évig dolgozott együtt a 35 esztendős monacói szakemberrel.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

„Nehéz szavakba önteni, sőt, lehetetlen összefoglalni az elmúlt 175 hetet, amit Thomas-szal együtt töltöttünk. Szeretném megköszönni neki a kitartását, a munkabírását és legfőképpen azt, hogy mindig hitt bennem. Büszke vagyok a közös munkánkra, az eredményeinkre és az őszinteségen alapuló kapcsolatunkra, de eljött a váltás ideje, ezért közös megegyezéssel és fájó szívvel döntöttünk úgy, hogy le kell zárni ezt a szép és sikeres időszakot” – fogalmazott a páros világranglistát vezető Babos.

A szakember korábban együtt dolgozott Bernard Tomic-csal, majd a 2012-es wimbledoni diadal idején Marion Bartolival, majd később WTA Finals-győzelemhez segítette Peng Suajt. Drouet nehéz időszakban került a magyar játékos stábjába, a szisztematikus és eltökélt munka pedig rövid és hosszú távon is remek eredményeket hozott.

„Én is szeretném megköszönni Tímeának a közös 175 hetet! Mindennap keményen dolgoztunk egyénileg és csapatként is, büszke vagyok a közösen elért nagyszerű eredményekre! Természetesen mindig lehetünk jobbak, de jobban szeretem, ha a pozitív oldalt nézzük” – szerepel Drouet hivatalos Facebook-odalán.

Azt egyelőre nem tudni, ki lesz a magyar játékos új edzője.

Eközben a címlapon