TÜZELŐÁLLÁS

Babos Tímea össze­om­lott? Itt van­nak az árul­kodó jelek

Babos Tímea ku­dar­cot ku­darcra hal­moz egyé­ni­ben, és immár a ma­gyar te­ni­szező is el­is­meri, hogy nehéz idő­sza­kon megy ke­resz­tül.
címkék:
  • Szerző: mv

"Nehéz időszakon megyek keresztül az elmúlt hónapokban az egyénimet illetően, de keressük a megoldást. Nekünk is világos, hogy valami nem klappol, de nem adom/adjuk fel, nap, mint nap dolgozunk. Nincs egyszerű dolgunk, de csináljuk" - írta Babos Tímea hétfőn a Facebook oldalán. A összeszedte, hogyan jutott el idáig a 25 éves teniszező.

Babos Tímea egyéniben a 99. helyre zuhant vissza a világranglistán
Babos Tímea egyéniben a 99. helyre zuhant vissza a világranglistán
Fotó: MTI
EZEKET OLVASTAD MÁR?

Pocsék eredmények egyéniben

Babos Tímea a 60. pozícióban zárta a tavalyi évet egyéniben a világranglistán, azóta pedig a 99. helyre zuhant vissza. Idén hat tornán indult és öt alkalommal az első fordulóban vérzett el, az Australian Openen pedig a második kör jelentette a végállomást. Szinte hihetetlen, de Babos Tímea legutóbb egyéniben 2018 februárjában jutott a 2. fordulónál tovább. Akkor megnyerte a tajpeji WTA-tornát.

Hányás, kimerültség

Babos címvédőként indult januárban a thaiföldi tornán, de feladta az első meccsét. Bevallotta, a mérkőzését megelőző éjszakán hányt, emiatt fáradtan és kimerülten vállalta a találkozót. A második játszmáig bírta. Már akkor elmondta, el van keseredve, és a legfrissebb nyilatkozata azt sejteti, még mindig nem jött rendbe lelkileg.

Harc a szövetséggel

Babos Tímea - Fucsovics Mártonnal együtt - s zeptemberben bejelentette, hogy nem kíván együttműködni a továbbiakban a Magyar Tenisz Szövetséggel, amíg annak működésében nem lesznek jelentős változások. Egy hete közölték, nem változtak a korábbi közleményüket kiváltó okok, ezért nem játszanak a Fed-Kupában és a Davis-kupában. Alighanem, a szövetséggel fennálló vita sincs jó hatással Babos teljesítményére.

Párosban jobban megy

Babos Tímea párosban változatlanul a harmadik helyen áll a világranglistán társával, a francia Kristina Mladenoviccsal. Januárban remek teljesítményt nyújtottak az Australian Openen, ahol csak a döntőben szenvedtek vereséget.

címkék: